Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand onder dwars schilddak en met eenvoudige lijstgevel van vijf vensterassen in Delft

Woonhuis

Oude Delft 209
2611HD Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: laatste helft 18e eeuw


Beschrijving van Pand onder dwars schilddak en met eenvoudige lijstgevel van vijf vensterassen

Pand onder dwars schilddak en met eenvoudige lijstgevel van vijf vensterassen (XVIII B). Middenrisaliet, waarin boven de parterre een meanderfries en op de hoek lisenen. Het middenvenster op de verdieping heeft een eenvoudige omlijsting met voluten en consoles. Schuiframen XIX A. Stoep met stoephek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12039
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand onder dwars schilddak en met eenvoudige lijstgevel van vijf vensterassen in Delft

Pand onder dwars zadeldak en met eenvoudige lijstgevel van vijf vensterassen. Fraai gesmeed stoephek

Oude Delft 211
Delft
Pand onder dwars zadeldak en met eenvoudige lijstgevel (XVIIId) van vijf vensterassen. Gesneden deur en bovenlicht in sobere omlijsting Lod...

Bagijnhofpoort

Oude Delft 215
Delft
Van het klooster is een natuurstenen gotisch poortje aan de Oude Delft overgebleven met in het boogveld boven de doorgang een verweerd reliĆ..

Breed pand van parterre en verdieping onder dwars zadeldak. Gepleisterde lijstgevel van vijf vensterassen. Geprofileerde, houten vensteromlijstingen

Oude Delft 217
Delft
Breed pand van parterre en verdieping onder dwars zadeldak. Gepleisterde lijstgevel (midden XIX) van vijf vensterassen. Geprofileerde, houte..

Pand met hoog, dwars schilddak en gesausde lijstgevel van vijf vensterassen. Gesneden deur, Lod. XVI in pilasteromlijsting. Stoep met stoeppalen

Oude Delft 221
Delft
PAND (XVII-XVIII) met hoog, dwars schilddak en gesausde lijstgevel (XIXA) van vijf vensterassen. Gesneden deur, Lod. XVI in pilasteromlijsti..

Pand met dubbele trapgevel, waarin geblokte ontlastingsbogen en, in het beneden deel van de rechter gevel, een geprofileerd en geblokt boogje van de o ..

Bagijnhof 118
Delft
Pand met dubbele trapgevel, waarin geblokte ontlastingsbogen en, in het beneden deel van de rechter gevel, een geprofileerd en geblokt boogj..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)