Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand Dirk Langestraat. Geheel gepleisterd pand met aan de achterzijde twee puntgevels en voor een dwars schilddak in Delft

Woonhuis

Noordeinde 1
2611KE Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: 19e eeuw (lijstgevel)

(1 recensie)

Beschrijving van Hoekpand Dirk Langestraat. Geheel gepleisterd pand met aan de achterzijde twee puntgevels en voor een dwars schilddak

Hoekpand Dirk Langestraat. Geheel gepleisterd pand met aan de achterzijde twee puntgevels en voor een dwars schilddak. Lijstgevel van 19e eeuws karakter. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11941
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

Hoekpand Dirk Langestraat. Geheel gepleisterd pand met aan de achterzijde twee puntgevels en voor een dwars schilddak
5
Recensie door: ()
Prachtig huis met fenomenaal uitzicht op de Oude Kerk vanaf de Roosbrug. Tegenwoordig staat het huis bekend als 'Paleis Noordeinde'en is het bewoond door studenten welke tegen een kleinigheidje graag een rondleiding geven.
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand Dirk Langestraat. Geheel gepleisterd pand met aan de achterzijde twee puntgevels en voor een dwars schilddak in Delft

Sint Jorisbrug

Noordeinde 1
Delft
Over de Kolk, bij het Noordeinde. Genoemd naar de naburige v.m. St. Joriskapel. Gemetselde boogbrug met ijzeren balusterleuningen. (XVIII?).

Pand met brede, gepleisterde trapgevel afgeknot en met een lijst afgedekt

Noordeinde 3
Delft
Pand met brede, gepleisterde trapgevel (XVIIA), afgeknot en met een lijst afgedekt XIXA. Van de trapgevel twee trappen met afdekplaten bewaa..

Pand, waarvan de voorgevel is afgedekt door een houten kroonlijst. Eenvoudige deuromlijsting met onder het hoofdgestel gesneden palmetconsoles

Oude Delft 257
Delft
17e eeuws pand, waarvan de voorgevel is afgedekt door een houten kroonlijst. Eenvoudige deuromlijsting met onder het hoofdgestel gesneden pa..

Patriciershuis ter breedte van drie assen

Noordeinde 5
Delft
Patriciershuis (XVIIIc) ter breedte van drie assen. Begane-grond met twee verdiepingen. Het gerende pand heeft een eenvoudige lijstgevel met..

Pand, waarvan de trapgevel van zijn top is beroofd en afgedekt door een kroonlijst. Boven de vensters van de eerste verdieping geblokte ontlastingsbog ..

Oude Delft 255
Delft
Pand, waarvan de 17e eeuwse trapgevel in de 19e eeuw van zijn top is beroofd en afgedekt door een kroonlijst. Boven de vensters van de eerst..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoekpand Dirk Langestraat. Geheel gepleisterd pand met aan de achterzijde twee puntgevels en voor een dwars schilddak in Delft

Foto's (2)