Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Kaerskorf in Delft

Woonhuis

Markt 2
2611GT Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: 16e eeuw (oorsprong)


Beschrijving van De Kaerskorf

Gepleisterd hoekpand ter breedte van twee vensterassen, parterre met twee verdiepingen, zadeldak tussen puntgevels, (in oorsprong XVI). Tegen de noordgevel een halfrond uitgebouwde traptoren. Winkelpui (XIXA) met voluutconsoles. In de zijgevel roedenverdeling met kleine ruitjes. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11902
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Kaerskorf in Delft

De Maen

Markt 4
Delft
Gaaf bewaard koopmanswoonhuis van een tabakshandelaar (XVIIIc) op de hoek tegenover het stadhuis. Pand van parterre, verdieping en zolderver..

Kaakbrug

Markt 1
Delft
Over de Voldersgracht bij de Markt. Gemetselde boogbrug (XVIII) een geheel met de oostelijke van deze gelegen Warmoesbrug. IJzeren balusterl..

Pand bestaande uit een voorhuis aan de markt met gepleisterde lijstgevel en zadeldak tussen puntgevels, evenwijdig aan de straat en een achterhuis ond ..

Markt 6
Delft
Pand (XVII) bestaande uit een voorhuis aan de Markt met gepleisterde lijstgevel en zadeldak tussen puntgevels, evenwijdig aan de straat en e..

Pand met aan de voorzijde een eenvoudige gevel onder rechte lijst en aan de achterzijde een boven het water overkraagde puntgevel

Markt 8
Delft
Pand (XVII) met aan de voorzijde een eenvoudige gevel onder rechte lijst (XVIII B) en aan de achterzijde een boven het water overkraagde pun..

Koornbeurs (of Vleeshal)

Voldersgracht 1
Delft
Vleeshal. Rechthoekig bouwwerk op de hoek van de Voldersgracht, gebouwd omstreeks midden XVII, waarschijnlijk naar plannen van de steenhouwe..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)