Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand onder zadeldak, dat aan de marktzijde wordt afgesloten door een klok- en aan de achterzijde door een eenvoudige puntgevel in Delft

Woonhuis

Markt 59
2611GS Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: tweede helft 17e eeuw (pand) 1962 (rest.) 18e eeuw (winkelpui)


Beschrijving van Pand onder zadeldak, dat aan de marktzijde wordt afgesloten door een klok- en aan de achterzijde door een eenvoudige puntgevel

Pand (XVIIB) onder zadeldak, dat aan de Marktzijde wordt afgesloten door een klok- en aan de achterzijde door een eenvoudige puntgevel. De voorgevel heeft boven de vensters van de verdieping gebeeldhouwde barokke festoenen en bezit verder een verlevendiging door natuurstenen banden, een geprofileerde waterlijst onder de zolderverdieping en muurankers. Gerestaureerd 1962, waarbij een winkelpui in 18e eeuwse vormen en een bijpassende roedenverdeling werden aangebracht. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11889
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand onder zadeldak, dat aan de marktzijde wordt afgesloten door een klok- en aan de achterzijde door een eenvoudige puntgevel in Delft

Pand met aan de voor- en achterzijde bakstenen klokgevels

Markt 57
Delft
Pand (XVIIIb) met aan de voor- en achterzijde bakstenen klokgevels, waarvan de voorste een geprofileerde houten bekroning heeft. Boven het m..

Pand onder schilddak en met aan de marktzijde een eenvoudige lijstgevel

Markt 63
Delft
Pand (XVII?) onder schilddak en met aan de Marktzijde een eenvoudige lijstgevel (XIXA). Aan de achterzijde een gepleisterde lijstgevel.

Pand met aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel en aan de marktzijde een lijstgevel met lage bovenverdieping

Markt 65
Delft
Pand (XVII) met aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel en aan de Marktzijde een lijstgevel met lage bovenverdieping (XIXA).

Bijbelbrug

Bijbelbrug over Oude Langendijk, t.o. Jacob Gerritstraat
Delft
Over het water van de Oude Langendijk tegenover de J. Gerritstraat. Aan de westzijde een steen, waarop de naam Bijbelbrug. Balusterhekken, V..

Ondiep pand op de hoek van het verbindingsstraatje tussen Markt en O. Langendijk. Gepleisterde voorgevel, waarvan het rechterdeel hoger is opgehaald e ..

Markt 55
Delft
Ondiep pand (XVII?) op de hoek van het verbindingsstraatje tussen Markt en O. Langendijk. Gepleisterde voorgevel, waarvan het rechterdeel ho..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand onder zadeldak, dat aan de marktzijde wordt afgesloten door een klok- en aan de achterzijde door een eenvoudige puntgevel in Delft

Foto's (4)