Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met aan de voor- en achterzijde bakstenen klokgevels in Delft

Woonhuis

Markt 57
2611GS Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: tweede kwart 18e eeuw (pand) derde kwart 19e eeuw (winkelpui) 1962-1963 (winkelpui)


Beschrijving van Pand met aan de voor- en achterzijde bakstenen klokgevels

Pand (XVIIIb) met aan de voor- en achterzijde bakstenen klokgevels, waarvan de voorste een geprofileerde houten bekroning heeft. Boven het midden van de zijgevel een gemetselde dakkapel met trapgevel en hijsbalk. Goede winkelpui XIXc. Het pand is gerestaureerd in 1962-'63, waarbij in alle vensters de bijpassende verdeling met kleine ruitjes weer werd aangebracht. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11888
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met aan de voor- en achterzijde bakstenen klokgevels in Delft

Pand onder zadeldak, dat aan de marktzijde wordt afgesloten door een klok- en aan de achterzijde door een eenvoudige puntgevel

Markt 59
Delft
Pand (XVIIB) onder zadeldak, dat aan de Marktzijde wordt afgesloten door een klok- en aan de achterzijde door een eenvoudige puntgevel. De v..

Bijbelbrug

Bijbelbrug over Oude Langendijk, t.o. Jacob Gerritstraat
Delft
Over het water van de Oude Langendijk tegenover de J. Gerritstraat. Aan de westzijde een steen, waarop de naam Bijbelbrug. Balusterhekken, V..

Ondiep pand op de hoek van het verbindingsstraatje tussen Markt en O. Langendijk. Gepleisterde voorgevel, waarvan het rechterdeel hoger is opgehaald e ..

Markt 55
Delft
Ondiep pand (XVII?) op de hoek van het verbindingsstraatje tussen Markt en O. Langendijk. Gepleisterde voorgevel, waarvan het rechterdeel ho..

Pand onder schilddak en met aan de marktzijde een eenvoudige lijstgevel

Markt 63
Delft
Pand (XVII?) onder schilddak en met aan de Marktzijde een eenvoudige lijstgevel (XIXA). Aan de achterzijde een gepleisterde lijstgevel.

Pand onder een hoog schilddak met het nr 51

Markt 53
Delft
Pand (XVI?) onder een hoog schilddak met het nr. 51. Gevel XVIII. Aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel met boven het water overkrag..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)