Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ondiep pand op de hoek van het verbindingsstraatje tussen Markt en O. Langendijk. Gepleisterde voorgevel, waarvan het rechterdeel hoger is opgehaald en beëindigd als klokgevel onder rollaag in Delft

Woonhuis

Markt 55
2611GR Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 17e eeuw


Beschrijving van Ondiep pand op de hoek van het verbindingsstraatje tussen Markt en O. Langendijk. Gepleisterde voorgevel, waarvan het rechterdeel hoger is opgehaald en beëindigd als klokgevel onder rollaag

Ondiep pand (XVII?) op de hoek van het verbindingsstraatje tussen Markt en O. Langendijk. Gepleisterde voorgevel, waarvan het rechterdeel hoger is opgehaald en beëindigd als klokgevel onder rollaag. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11887
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ondiep pand op de hoek van het verbindingsstraatje tussen Markt en O. Langendijk. Gepleisterde voorgevel, waarvan het rechterdeel hoger is opgehaald en beëindigd als klokgevel onder rollaag in Delft

Pand onder een hoog schilddak met het nr 51

Markt 53
Delft
Pand (XVI?) onder een hoog schilddak met het nr. 51. Gevel XVIII. Aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel met boven het water overkrag..

Pand met onder het voorste gedeelte een dwars en achter een loodrecht op de straatas staand schilddak

Markt 49
Delft
Pand (XVII-XVIII?) met onder het voorste gedeelte een dwars en achter een loodrecht op de straatas staand schilddak. De voorgevel (nr. 49) h..

Pand met aan de voor- en achterzijde bakstenen klokgevels

Markt 57
Delft
Pand (XVIIIb) met aan de voor- en achterzijde bakstenen klokgevels, waarvan de voorste een geprofileerde houten bekroning heeft. Boven het m..

Bijbelbrug

Bijbelbrug over Oude Langendijk, t.o. Jacob Gerritstraat
Delft
Over het water van de Oude Langendijk tegenover de J. Gerritstraat. Aan de westzijde een steen, waarop de naam Bijbelbrug. Balusterhekken, V..

Pand met aan de marktzijde verdienstelijke neo-gotische bakstenen gevel

Markt 47
Delft
Pand (XVII?) met aan de Marktzijde verdienstelijke neo-gotische bakstenen gevel, waarvan de onderpui Lod. XIV met getoogde vensters, geprofi..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)