Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met onder het voorste gedeelte een dwars en achter een loodrecht op de straatas staand schilddak in Delft

Woonhuis

Markt 49
2611GR Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 17e-18e eeuw (pand) tweede kwart 19e eeuw (karakter voorgevel)


Beschrijving van Pand met onder het voorste gedeelte een dwars en achter een loodrecht op de straatas staand schilddak

Pand (XVII-XVIII?) met onder het voorste gedeelte een dwars en achter een loodrecht op de straatas staand schilddak. De voorgevel (nr. 49) heeft een karakter van XIXb met scherp voegwerk, geprofileerde vensteromlijstingen, in de verdieping met hoofdgestellen. De achtergevel is gepleisterd. Beide gevels dragen rechte kroonlijsten. De gevel aan de Marktzijde heeft rechts en links verschillende verdiepingshoogten. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11885
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met onder het voorste gedeelte een dwars en achter een loodrecht op de straatas staand schilddak in Delft

Pand onder een hoog schilddak met het nr 51

Markt 53
Delft
Pand (XVI?) onder een hoog schilddak met het nr. 51. Gevel XVIII. Aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel met boven het water overkrag..

Ondiep pand op de hoek van het verbindingsstraatje tussen Markt en O. Langendijk. Gepleisterde voorgevel, waarvan het rechterdeel hoger is opgehaald e ..

Markt 55
Delft
Ondiep pand (XVII?) op de hoek van het verbindingsstraatje tussen Markt en O. Langendijk. Gepleisterde voorgevel, waarvan het rechterdeel ho..

Pand met aan de marktzijde verdienstelijke neo-gotische bakstenen gevel

Markt 47
Delft
Pand (XVII?) met aan de Marktzijde verdienstelijke neo-gotische bakstenen gevel, waarvan de onderpui Lod. XIV met getoogde vensters, geprofi..

Woonhuis annex winkel

Markt 45
Delft
Inleiding WOONHUIS annex WINKEL van architect C.B. Posthumus Meyes uit 1886, gebouwd in opdracht van Abel Labouchère, mededirecteur van De..

Bijbelbrug

Bijbelbrug over Oude Langendijk, t.o. Jacob Gerritstraat
Delft
Over het water van de Oude Langendijk tegenover de J. Gerritstraat. Aan de westzijde een steen, waarop de naam Bijbelbrug. Balusterhekken, V..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)