Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met aan de marktzijde verdienstelijke neo-gotische bakstenen gevel in Delft

Woonhuis

Markt 47
2611GR Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 17e eeuw


Beschrijving van Pand met aan de marktzijde verdienstelijke neo-gotische bakstenen gevel

Pand (XVII?) met aan de Marktzijde verdienstelijke neo-gotische bakstenen gevel, waarvan de onderpui Lod. XIV met getoogde vensters, geprofileerde vensterdorpels en gesneden consoles onder de puibalk. Uithangbord. Getoogde keldervensters in natuurstenen omlijsting. Aan de achterzijde uit het water oprijzende gevel onder rechte lijst. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11884
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met aan de marktzijde verdienstelijke neo-gotische bakstenen gevel in Delft

Woonhuis annex winkel

Markt 45
Delft
Inleiding WOONHUIS annex WINKEL van architect C.B. Posthumus Meyes uit 1886, gebouwd in opdracht van Abel Labouchère, mededirecteur van De..

Pand met onder het voorste gedeelte een dwars en achter een loodrecht op de straatas staand schilddak

Markt 49
Delft
Pand (XVII-XVIII?) met onder het voorste gedeelte een dwars en achter een loodrecht op de straatas staand schilddak. De voorgevel (nr. 49) h..

Pand onder schilddak

Markt 43
Delft
Pand (XVIII?) onder schilddak. Aan de Marktzijde in XIXc gepleisterde en opgesierde lijstgevel; aan de achterzijde eenvoudige, gewitte lijst..

Pand onder een hoog schilddak met het nr 51

Markt 53
Delft
Pand (XVI?) onder een hoog schilddak met het nr. 51. Gevel XVIII. Aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel met boven het water overkrag..

Ondiep pand op de hoek van het verbindingsstraatje tussen Markt en O. Langendijk. Gepleisterde voorgevel, waarvan het rechterdeel hoger is opgehaald e ..

Markt 55
Delft
Ondiep pand (XVII?) op de hoek van het verbindingsstraatje tussen Markt en O. Langendijk. Gepleisterde voorgevel, waarvan het rechterdeel ho..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)