Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand Waagsteeg. Aan de Marktzijde eenvoudige gevel met links enkele natuurstenen hoekblokken en afgedekt door een rechte kroonlijst. Gepleisterde zijgevel en door wijziging van het dak met grote d .. in Delft

Woonhuis

Markt 9
2611GP Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van Hoekpand Waagsteeg. Aan de Marktzijde eenvoudige gevel met links enkele natuurstenen hoekblokken en afgedekt door een rechte kroonlijst. Gepleisterde zijgevel en door wijziging van het dak met grote d ..

Hoekpand Waagsteeg. Aan de Marktzijde eenvoudige gevel (XVII) met links enkele natuurstenen hoekblokken en afgedekt door een rechte kroonlijst. Gepleisterde zijgevel en door wijziging van het dak met grote dakkapellen bedorven achtergevel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11875
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand Waagsteeg. Aan de Marktzijde eenvoudige gevel met links enkele natuurstenen hoekblokken en afgedekt door een rechte kroonlijst. Gepleisterde zijgevel en door wijziging van het dak met grote d .. in Delft

Pand met aan de marktzijde een gedeelte onder dwars schilddak en met eenvoudige lijstgevel en aan de zijde van de Wijnhaven een gedeelte onder schildd ..

Markt 5
Delft
Pand (XVIII?) met aan de Marktzijde een gedeelte onder dwars schilddak en met eenvoudige lijstgevel (XVIIIB) en aan de zijde van de Wijnhave..

Pand van parterre en twee verdiepingen onder schilddak

Markt 3
Delft
Pand (XVII?) van parterre en twee verdiepingen onder schilddak. De voorzijde en het rechterdeel zijn uit 1889; de linker achterzijde heeft e..

Waag

Markt 11
Delft
Waaggebouw. Aan de westwand van de Markt achter het stadhuis gelegen sober gebouw met aan de voorzijde bakstenen lijstgevel met middenrisali..

Kaakbrug

Markt 1
Delft
Over de Voldersgracht bij de Markt. Gemetselde boogbrug (XVIII) een geheel met de oostelijke van deze gelegen Warmoesbrug. IJzeren balusterl..

De Maen

Markt 4
Delft
Gaaf bewaard koopmanswoonhuis van een tabakshandelaar (XVIIIc) op de hoek tegenover het stadhuis. Pand van parterre, verdieping en zolderver..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)