Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met aan de marktzijde een gedeelte onder dwars schilddak en met eenvoudige lijstgevel en aan de zijde van de Wijnhaven een gedeelte onder schilddak loodrecht op de straatas en met de in Delft

Woonhuis

Markt 5
2611GP Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 18e eeuw (pand) tweede helft 18e eeuw (lijstgevel)


Beschrijving van Pand met aan de marktzijde een gedeelte onder dwars schilddak en met eenvoudige lijstgevel en aan de zijde van de Wijnhaven een gedeelte onder schilddak loodrecht op de straatas en met de

Pand (XVIII?) met aan de Marktzijde een gedeelte onder dwars schilddak en met eenvoudige lijstgevel (XVIIIB) en aan de zijde van de Wijnhaven een gedeelte onder schilddak loodrecht op de straatas en met dergelijk gevel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11874
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met aan de marktzijde een gedeelte onder dwars schilddak en met eenvoudige lijstgevel en aan de zijde van de Wijnhaven een gedeelte onder schilddak loodrecht op de straatas en met de in Delft

Pand van parterre en twee verdiepingen onder schilddak

Markt 3
Delft
Pand (XVII?) van parterre en twee verdiepingen onder schilddak. De voorzijde en het rechterdeel zijn uit 1889; de linker achterzijde heeft e..

Hoekpand Waagsteeg. Aan de Marktzijde eenvoudige gevel met links enkele natuurstenen hoekblokken en afgedekt door een rechte kroonlijst. Gepleisterde ..

Markt 9
Delft
Hoekpand Waagsteeg. Aan de Marktzijde eenvoudige gevel (XVII) met links enkele natuurstenen hoekblokken en afgedekt door een rechte kroonlij..

Kaakbrug

Markt 1
Delft
Over de Voldersgracht bij de Markt. Gemetselde boogbrug (XVIII) een geheel met de oostelijke van deze gelegen Warmoesbrug. IJzeren balusterl..

Waag

Markt 11
Delft
Waaggebouw. Aan de westwand van de Markt achter het stadhuis gelegen sober gebouw met aan de voorzijde bakstenen lijstgevel met middenrisali..

De Maen

Markt 4
Delft
Gaaf bewaard koopmanswoonhuis van een tabakshandelaar (XVIIIc) op de hoek tegenover het stadhuis. Pand van parterre, verdieping en zolderver..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)