Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand van parterre en twee verdiepingen onder schilddak in Delft

Woonhuis

Markt 3
2611GP Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 17e eeuw (pand) 1889 (voorzijde en rechterdeel) eerste helft 19e eeuw (karakter lijstgevel)


Beschrijving van Pand van parterre en twee verdiepingen onder schilddak

Pand (XVII?) van parterre en twee verdiepingen onder schilddak. De voorzijde en het rechterdeel zijn uit 1889; de linker achterzijde heeft een gepleisterde lijstgevel, karakter XIXA, van belang voor het stadsbeeld aan de Wijnhaven. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11873
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand van parterre en twee verdiepingen onder schilddak in Delft

Pand met aan de marktzijde een gedeelte onder dwars schilddak en met eenvoudige lijstgevel en aan de zijde van de Wijnhaven een gedeelte onder schildd ..

Markt 5
Delft
Pand (XVIII?) met aan de Marktzijde een gedeelte onder dwars schilddak en met eenvoudige lijstgevel (XVIIIB) en aan de zijde van de Wijnhave..

Kaakbrug

Markt 1
Delft
Over de Voldersgracht bij de Markt. Gemetselde boogbrug (XVIII) een geheel met de oostelijke van deze gelegen Warmoesbrug. IJzeren balusterl..

Hoekpand Waagsteeg. Aan de Marktzijde eenvoudige gevel met links enkele natuurstenen hoekblokken en afgedekt door een rechte kroonlijst. Gepleisterde ..

Markt 9
Delft
Hoekpand Waagsteeg. Aan de Marktzijde eenvoudige gevel (XVII) met links enkele natuurstenen hoekblokken en afgedekt door een rechte kroonlij..

De Maen

Markt 4
Delft
Gaaf bewaard koopmanswoonhuis van een tabakshandelaar (XVIIIc) op de hoek tegenover het stadhuis. Pand van parterre, verdieping en zolderver..

Groot winkel-woonhuis verwant aan de Art Nouveau

Cameretten 1
Delft
Inleiding Groot WINKEL-WOONHUIS uit 1899 naar vroeg ontwerp van architect G. Versteeg in stijl verwant aan de Art Nouveau. De sectieltegelt..

Kaart & Routeplanner


Foto's (17)

Alle 17 foto's weergeven