Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met puntgevel, voorzien van vlechtingen in Delft

Woonhuis

Jacob Gerritstraat 1
2600AA Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw (gevel) 16e eeuw (intern)


Beschrijving van Pand met puntgevel, voorzien van vlechtingen

Pand met 17e eeuwse puntgevel, voorzien van vlechtingen. Geprofileerde natuurstenen afdekplaat op de top. Inwendig houtskelet, rustend op de verdiepingsbalklaag, sleutelstukken, consoles en kap, alles daterend uit de 16e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11861
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met puntgevel, voorzien van vlechtingen in Delft

Pand met eenvoudige lijstgevel

Jacob Gerritstraat 1
Delft
Pand met eenvoudige lijstgevel (midden XIX).

Pakhuis

Kromstraat 33
Delft
Inleiding PAKHUIS, gebouwd 1876 in opdracht van de voormalige Tabaks-, Koffie- en Theehandel Fa. Schilte. Het pakhuis hoorde oorspronkelijk..

Pand met lijstgevel, met hoofdgestellen boven de vensters en kroonlijst met klossen. Gave onderpui met kleine roedenverdeling en gesneden bovenlicht

Brabantse Turfmarkt 95
Delft
Pand met lijstgevel, gedateerd 1831, met hoofdgestellen boven de vensters en kroonlijst met klossen. Gave onderpui met kleine roedenverdelin..

Pand met hoge lijstgevel. Gave winkelpui uit tweede helft 17e eeuwmet entresol. In de pui verdiepte panelen en boven de deur reliëf met voorstellin ..

Brabantse Turfmarkt 87
Delft
Pand (XVI?) met hoge lijstgevel. Gave winkelpui (XVIIIB) met entresol. In de pui verdiepte panelen en boven de deur reliëf met voorstelling..

Pand met links een gevel met gezwenkte bekroning, waarin een oeil-de-boeuf en rechts een gevel met houten kroonlijst. Gerestaureerd 1964

Jacob Gerritstraat 17
Delft
Pand met links een gevel met gezwenkte bekroning, waarin een oeil-de-boeuf, 17e eeuw en rechts een gevel met houten kroonlijst, 18e of 19e e..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)