Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand met hoog schilddak, dat aan de achterzijde wordt afgesloten door een puntgevel. Gepleisterde gevels met rechte kroonlijsten in Delft

Woonhuis

Kolk 1
2611KC Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: waarschijnlijk 17e eeuw 1600 waarschijnlijk 17e eeuw


Beschrijving van Hoekpand met hoog schilddak, dat aan de achterzijde wordt afgesloten door een puntgevel. Gepleisterde gevels met rechte kroonlijsten

Hoekpand, waarschijnlijk 17e eeuw, met hoog schilddak, dat aan de achterzijde wordt afgesloten door een puntgevel. Gepleisterde gevels met rechte kroonlijsten. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11801
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand met hoog schilddak, dat aan de achterzijde wordt afgesloten door een puntgevel. Gepleisterde gevels met rechte kroonlijsten in Delft

Pand onder hoog, dwars zadeldak

Oude Delft 234
Delft
Pand (XVI?) onder hoog, dwars zadeldak. Twee verdiepingen, drie vensterassen. Eenvoudige lijstgevel ca. 1800 met in de verdiepingen vierruit..

Hoekpand Dirk Langestraat. Geheel gepleisterd pand met aan de achterzijde twee puntgevels en voor een dwars schilddak

Noordeinde 1
Delft
Hoekpand Dirk Langestraat. Geheel gepleisterd pand met aan de achterzijde twee puntgevels en voor een dwars schilddak. Lijstgevel van 19e ee..

Sint Jorisbrug

Noordeinde 1
Delft
Over de Kolk, bij het Noordeinde. Genoemd naar de naburige v.m. St. Joriskapel. Gemetselde boogbrug met ijzeren balusterleuningen. (XVIII?).

Pand met brede, gepleisterde trapgevel afgeknot en met een lijst afgedekt

Noordeinde 3
Delft
Pand met brede, gepleisterde trapgevel (XVIIA), afgeknot en met een lijst afgedekt XIXA. Van de trapgevel twee trappen met afdekplaten bewaa..

Den dubbel soeten kauw

Oude Delft 224
Delft
Pand (XVIII?) met zadeldak, twee verdiepingen en drie assen. Eenvoudige lijstgevel (XIXb).

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)