Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Loge "Silentium' in Delft

Woonhuis

Choorstraat 16
2611JG Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: tweede kwart 19e eeuw (lijstgevel) derde kwart 19e eeuw (winkelpui)


Beschrijving van Loge "Silentium'

Pand ter breedte van zes vensterassen, parterre en twee verdiepingen. Eenvoudige lijstgevel (XIXb) met oorspronkelijke deur in omlijsting en vensters met vier- en zesdelige schuif- en draairamen. Links een winkelpui met bovenin lofwerk (XIXc). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11758
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Loge "Silentium' in Delft

Pand met eenvoudige, gesausde klokgevel

Choorstraat 32
Delft
Pand met eenvoudige, gesausde klokgevel (XVIIIb) met geprofileerde, gebogen bekroning van hout.

Huyse van St.-Christoffel, voormalig Gasthuis

Papenstraat 20
Delft
V.m. Gasthuis ca. 1860. Neo-klassicistische, onvoltooide gevel met zijrisaliet. Corintische pilasterordonnantie. Hierachter restanten van de..

Gebouw van parterre en verdieping met hoog, dwars schilddak, waarin twee dakkapellen met frontons. Eenvoudige lijstgevel van vier vensterassen met zes ..

Papenstraat 20
Delft
Gebouw van parterre en verdieping met hoog, dwars schilddak, waarin twee dakkapellen met frontons. Eenvoudige lijstgevel van vier vensterass..

Pand, waarvan de benedenverdieping is samengetrokken tot winkel met de beganegrond van Choorstraat 3, en Hippolytusbuurt 28

Choorstraat 1
Delft
Hoekpand Hippolytusbuurt. Pand, waarvan de benedenverdieping is samengetrokken tot winkel met de beganegrond van Choorstraat 3, en Hippolytu..

Lakenverwersbrug

Choorstraat 1
Delft
Over de Verwersdijk bij de Choorstraat. Gemetselde boogbrug, blijkens steentje vernieuwd 1859 en gewijzigd 1953. IJzeren balusterleuningen.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)