Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dwarshuisboerderij met woonhuis met zesruitsvensters tussen topgevels onder zadeldak en schuur onder rieten dak in Driezum

Woonhuis

Foarwei 6
9114RB Driezum (gemeente Dantumadiel)
Friesland

Bouwjaar: ca. 1840 1840 ca. 1840


Beschrijving van Dwarshuisboerderij met woonhuis met zesruitsvensters tussen topgevels onder zadeldak en schuur onder rieten dak

Dwarshuis onder zadeldak tussen topgevels met daarachter een schuur. Woonhuis onder pannendak, schuur met riet gedekt. Topgevels met daarop schoorstenen en vlechtingen in het metselwerk. In alle gevels 6-ruitsvensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11685
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dwarshuisboerderij met woonhuis met zesruitsvensters tussen topgevels onder zadeldak en schuur onder rieten dak in Driezum

Schoolhuis

Tsjerkestrjitte 2
Driezum (Gemeente Dantumadiel)
Schoolhuis uit 1787. Landelijk gebouw gedekt door zadeldak tussen topgevels. Boven de ingang is een topgevel opgehaald waarin stichtingsstee..

Hervormde kerk

Van Sytzamawei 8
Driezum (Gemeente Dantumadiel)
Herv.Kerk. Eenvoudig kerkgebouw uit 1713. Toren uit 1876 verdient geen bescherming. Ingangspoortje met stichtingssteen 1713. Inwendig: curie..

Hervormde kerk, pastorie

Van Sytzamawei 31
Driezum (Gemeente Dantumadiel)
Inleiding De PASTORIE van het type dwarshuis, met Eclectische elementen, is volgens een gevelsteen in 1877 gebouwd en staat aan de noordzij..

Woudhuisje onder rieten zadeldak tussen topgevels met schoorsteen op een daarvan

Achterwei 12
Wâlterswâld (Gemeente Dantumadiel)
Oud woudhuisje onder een van riet voorzien zadeldak tussen topgevels, op een hiervan een schoorsteen met bord. Voorgevel met vlechtingen in ..

Boerderij in ambachtelijk-traditionele stijl in bruine baksteen met gele gevelbanden

Foarwei 55
Wâlterswâld (Gemeente Dantumadiel)
Omschrijving BOERDERIJ in Ambachtelijk-traditionele trant, op rechthoekige plattegrond met krimpen, opgetrokken in één bouwlaag uit bruin..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)