Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grote boerderij in Dalfsen

Boerderij

Ruitenborghweg 13
7722PA Dalfsen
Overijssel

Bouwjaar: derde kwart 19e eeuw


Beschrijving van Grote boerderij

Grote boerderij uit het derde kwart van de 19e eeuw, bestaande uit een rechthoekig woongedeelte annex bedrijfsgebouw onder hoog, omlopend pannen schilddak met dakkapellen. In de gepleisterde muren vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Deur met gietijzeren levensboom in het bovenlicht. In de linker zijgevel een getoogde inrijdeur. Achter het hoofdgebouw een parallel hieraan gebouwde stal onder met pannen gedekt wolfdak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11668
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grote boerderij in Dalfsen

Ruitenborgh

Ruitenborghweg 18
Dalfsen
Ruitenborgh. Eenvoudig buitenhuis, blijkens gevelsteen in 1828 opgetrokken op de plaats van een verdwenen middeleeuws kasteel. Gebouw op rec..

Hofwijk

Vossersteeg 68
Dalfsen
Hofwijk. Eenvoudig buitenhuis onder dwars afgewolfd zadeldak met hoekschoorstenen, blijkens gevelsteen gebouwd in 1859. De vijf travee├źn br..

Boerderij onder met riet gedekt, hoog wolfdak

Rosengaardeweg 4
Dalfsen
Boerderij uit de eerste helft van de 19e eeuw onder met riet gedekt, hoog wolfdak. In de voorgevel vensters met negenruitsschuiframen. Op he..

Boerderij onder met riet en pannen gedekt afgewolfd zadeldak

Hessenweg 8
Dalfsen
Aan de voet van de Vechtdijk gelegen boerderij onder met riet en pannen gedekt afgewolfd zadeldak; voorgevel met vlechtingen; schuifvensters..

Vermoedelijk een der bouwhuizen van het in 1839 afgebroken huis de broekhuizen

Hessenweg 6
Dalfsen
Vermoedelijk een der bouwhuizen van het in 1839 afgebroken huis De Broekhuizen. Aan de voet van de Vechtdijk gelegen gebouwtje met zadeldak ..

Kaart & Routeplanner