Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Oude Tol in Dalfsen

Gebouw

Poppenallee 42
7722KX Dalfsen
Overijssel

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van De Oude Tol

De Oude Tol. Evenwijdig met de weg gelegen witgeverfd pand op rechthoekige grondslag onder rieten schilddak; de vensters zijn met luiken behangen. Rechts , iets naar voren springend een houten inrijschuur onder schilddak. XIX. Loodrecht op de achtergevel van het woonhuis een nieuw bedrijfsgedeelte. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11663
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Oude Tol in Dalfsen

De Horte: schuur

Poppenallee 37
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 4B: Schuur. SCHUUR schuin achter de boerderij; gepotdekselde wanden op bakstenen voeting met twee lage deuren en ee..

De Horte: boerderij "De Horteboer"

Poppenallee 37
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 4A: BOERDERIJ 'De Horteboer'. Ten oosten van het hoofdgebouw staat een BOERDERIJ uit het begin van de 19de eeuw van..

De Horte: boerderij het "'t Witte Huis"

Poppenallee 39
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 6: WITTE HUIS. In de middenlaan (laan naar Wijthmen), ter hoogte van de eerste haakse bocht in de oprijlaan ligt ee..

De Horte: prieel

Poppenallee 39
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 7: PRIEEL. Achter het huis staat een rond, halfopen (naar het oosten) witgeschilderd houten prieel op rond bakstene..

De Horte: parkbrug

Poppenallee 39
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 8: PARKBRUG. Achter het koetshuis ligt een ijzeren brug, XIXd, die leidt naar het parkje; het is een licht getoogde..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)