Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderijtje onder rieten schilddak in Dalfsen

Boerderij

Poppenallee 2
7722KX Dalfsen
Overijssel


Beschrijving van Boerderijtje onder rieten schilddak

Boerderijtje onder rieten schilddak. Bedrijfsgedeelte met houten wanden. In de voorgevel schuifvensters met roedenverdeling, met halve luiken behangen; ontlastingsbogen met gebeeldhouwde sluitstenen en siermetselwerk in de boogvelden. Bouwwerk van belang uit oogpunt van oudheidkundige en volkskundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11658
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderijtje onder rieten schilddak in Dalfsen

Boerderij onder een met rieten pannen gedekt afgewolfd zadeldak

Poppenallee 4
Dalfsen
Boerderij onder een met rieten pannen gedekt afgewolfd zadeldak. Schuifvensters met roedenverdeling, met halve luiken behangen in sieranker...

De Westermolen

Molenstraat 16
Dalfsen
Windkorenmolen de Westermolen. Achtkantige bovenkruier met stelling (1818); onderstuk van steen, tussenstuk van hout, bovenstuk en kap met r..

Den Berg: hoofdgebouw

Heinoseweg 4
Dalfsen
HOOFDGEBOUW. Herenhuis op rechthoekige plattegrond, deels onderkelderd, met twee verdiepingen onder met zwart geglazuurde pannen gedekt schi..

Den Berg: aanleg

Heinoseweg 4
Dalfsen
AANLEG VAN LANDGOED MET BUITENPLAATS. De huidige aanleg dateert uit de eerste decennia van de 18e eeuw; is in de loop van de 18e eeuw uitgeb..

Den Berg: toegangsbrug

Heinoseweg 4
Dalfsen
TOEGANGSBRUG. 19e-eeuwse houten toegangsbrug, die oorspronkelijk deels kon worden opengeklapt, met gietijzeren balusters en dubbele leuninge..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)