Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Boerderij met overwegend 19e-eeuwse detaillering gedekt voor een rieten wolfdak met schoorsteen in Dalfsen

Heinoseweg 9
7722JM Dalfsen

Bouwjaar: mogelijk eerste helft 18e eeuw

Beschrijving van Boerderij met overwegend 19e-eeuwse detaillering gedekt voor een rieten wolfdak met schoorsteen

In aanleg mogelijk nog eerste helft 18e-eeuwse BOERDERIJ met overwegend 19e-eeuwse detaillering en gedekt voor een rieten wolfdak met schoorsteen; windveren staafankers. In de voorgevel twee zesruitsschuifvensters met opgeklampte luiken; terzijde vierruitsvenster; het opkamervenster niet oorspronkelijk. In de achtergevel lichtgetoogde inrijdeuren en staldeuren; twee dito voorruitstalvensters. Muurwerk en detaillering der zijgevels weinig oorspronkelijk. Inwendig een "middendeur" met het opschrift "den 14 feb. 1722". Op het gedeeltelijk bestrate erf een mogelijk uit baksteen opgetrokken varkenshok, eveneens in aanleg nog 18e-eeuws, onder rieten schilddak met toef; rechtgesloten deuren en halfronde gietijzeren vensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)