Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met begane-grond met hoog zadeldak, evenwijdig aan de straat tussen trapgevels, waarvan de linker verminkt in Culemborg

Woonhuis

Goilberdingerstraat 6
4101BP Culemborg
Gelderland

Bouwjaar: late middeleeuwen


Beschrijving van Pand met begane-grond met hoog zadeldak, evenwijdig aan de straat tussen trapgevels, waarvan de linker verminkt

Laat-middeleeuws pand met begane-grond met hoog zadeldak, evenwijdig aan de straat tussen trapgevels, waarvan de linker verminkt. Gepleisterde voorgevel met kroonlijst en twee twintigruitsschuiframen uit de vroege 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11538
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met begane-grond met hoog zadeldak, evenwijdig aan de straat tussen trapgevels, waarvan de linker verminkt in Culemborg

Pand van begane-grond met hoog zadeldak, dat links tegen een puntgevel aansluit

Goilberdingerstraat 3
Culemborg
Pand uit de 16e of 17e eeuw van begane-grond met hoog zadeldak, dat links tegen een puntgevel aansluit. Rechts een onderkelderde opkamer. De..

Pand met verdieping en zadeldak tussen puntgevels

Goilberdingerstraat 15
Culemborg
Pand met verdieping en zadeldak tussen puntgevels, 17e eeuw. Gepleisterde lijstgevel, waarin deurpilasters met verdiepte panelen en hoofdges..

Evangelisch-Lutherse Kerk

Achterstraat 2
Culemborg
Evangelische Lutherse Kerk. Op de hoek van de Goilberdingerstraat en Achterstraat gelegen, eenvoudige, bakstenen zaalkerk, herbouwd in 1839 ..

Huis met verdieping, gepleisterde gevel en aan de zuidzijde een trapgevel

Achterstraat 6
Culemborg
Huis, van laat-middeleeuwse oorsprong, met verdieping, gepleisterde gevel en aan de zuidzijde een trapgevel. Deur met levensboom in het bove..

Gaaf bewaard herenhuis

Kattenstraat 20
Culemborg
Gaaf bewaard herenhuis, gedateerd 1856 onder zadeldak en met verdieping. De gepleisterde plint is versierd met gebombeerde velden. Eenvoudig..

Kaart & Routeplanner