Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dwarshuizen onder pannen schilddak. Deuren in omlijsting door pilasters en hoofdgestel. Vensters met luiken. Stoeppalen met stangen. Getande deurkalven in Capelle aan den IJssel

Woonhuis

Raadhuisstraat 7
2902HN Capelle aan den IJssel
Zuid Holland

Bouwjaar: begin 19e eeuw


Beschrijving van Dwarshuizen onder pannen schilddak. Deuren in omlijsting door pilasters en hoofdgestel. Vensters met luiken. Stoeppalen met stangen. Getande deurkalven

Dwarshuizen uit het begin der 19e eeuw onder pannen schilddak. Deuren in omlijsting door pilasters en hoofdgestel. Vensters met luiken. Stoeppalen met stangen. Getande deurkalven. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11475
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dwarshuizen onder pannen schilddak. Deuren in omlijsting door pilasters en hoofdgestel. Vensters met luiken. Stoeppalen met stangen. Getande deurkalven in Capelle aan den IJssel

't Oude Raadhuis/Oude Regthuys

Dorpsstraat 3
Capelle aan den IJssel
Op de hoek van de Raadhuisstraat gelegen deftig herenhuis, tweede kwart 19e eeuw, met verdieping. In baksteen gebosseerde middenrisaliet, ha..

Dwarshuis met pannen schilddak

Dorpsstraat 31
Capelle aan den IJssel
Dwarshuis met pannen schilddak, midden 19e eeuw. Houten kroonlijst; vensters met luiken en zesruitsschuiframen.

Dievenhuisje: gevangenis van Slot Capelle

Nieuwe Laan 11
Capelle aan den IJssel
Gevangenis van het v.m.Slot. Een blijkens het steenformaat in de 16e eeuw gebouwd rechthoekig bouwwerk onder een zadeldak tussen met rollage..

Woonhuis scheepswerf

IJsseldijk 332
Krimpen aan den IJssel
Inleiding WOONHUIS onderdeel van scheepswerfcomplex Van Duijvendijk aan de IJsseldijk, gebouwd in opdracht van de heer Otto als directeursw..

Houten loods

IJsseldijk 332
Krimpen aan den IJssel
Inleiding Houten LOODS, onderdeel van het scheepswerfcomplex Van Duijvendijk aan de IJsseldijk en gebouwd aan het einde van de 19e eeuw. De..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)