Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Klaverweide in Capelle aan den IJssel

Boerderij

's-Gravenweg 327 A
2905LB Capelle aan den IJssel
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van Klaverweide

Boerderij uit de 17e eeuw met dwars woongedeelte onder rieten wolfdak. Boven de deur in de middenas puntgevel onder opgewipt dakgedeelte. Links een opkamer. Vensters met zes- en vierruitsschuiframen. Belangrijk interieur in de opkamer: houten bedstee- en kastwand met pilasters en geprofileerde kroonlijst, alles gemarmerd. waarschijnlijk begin 18e eeuw. Tussen de bedsteden een doorgang, waarvan de houten wanden beschilderd zijn met drie Bijbelse taferelen. Een hiervan is overgewit, de beide andere stellen voor Christus en de Samaritaanse bij de put en Johannes de Doper, dopend in de Jordaan. Plafondschildering met putti en vogels, voorstellend de vier seizoenen. Schouw met in tegeltableau uitgevoerde getorste Ionische zuiltjes. Vloer van gele en groene plavuizen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11471
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Klaverweide in Capelle aan den IJssel

Boerderij met dwars voor de stal geplaatst, gepleisterd woonhuis, rechts onderkelderd en gedekt door pannen zadeldak met dakkapel en puntgevels opzij

's-Gravenweg 325
Capelle aan den IJssel
Boerderij uit de eerste helft van de 19e eeuw met dwars voor de stal geplaatst, gepleisterd woonhuis, rechts onderkelderd en gedekt door pan..

Hoeve "Nooit Gedacht". Boerderij met rechts een uitgebouwde opkamer. Gepleisterde voorgevel; vensters met luiken en rieten schilddak. Zomerhuis op het ..

's-Gravenweg 8
Nieuwerkerk aan den IJss (Gemeente Zuidplas)
Hoeve "nooitgedacht". Boerderij uit de 18e eeuw met rechts een uitgebouwde opkamer. Gepleisterde voorgevel; vensters met luiken en rieten sc..

Boerderij met rechts uitgebouwde opkamer. De hoeve draagt een rieten wolfdak; de opkamer heeft een zadeldak

's-Gravenweg 10
Nieuwerkerk aan den IJss (Gemeente Zuidplas)
Boerderij uit de 18e eeuw met rechts uitgebouwde opkamer. De hoeve draagt een rieten wolfdak; de opkamer heeft een zadeldak.

Veldzicht

's-Gravenweg 229
Capelle aan den IJssel
"Veldzicht". Herenhuis met verdieping en schilddak met dakkapellen, eerste kwart 19e eeuw. Geblokte hoeklisenen; gepleisterde middenpartij, ..

"Lange-Hof". Arbeidershuisje met riet gedekt, ooit behorende bij de boerderij met dezelfde naam

's-Gravenweg 3
Nieuwerkerk aan den IJss (Gemeente Zuidplas)
Met riet gedekt arbeidershuisje.

Kaart & Routeplanner


Foto's (13)

Alle 13 foto's weergeven