Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met dwars voor de stal geplaatst, gepleisterd woonhuis, rechts onderkelderd en gedekt door pannen zadeldak met dakkapel en puntgevels opzij in Capelle aan den IJssel

Boerderij

's-Gravenweg 325
2905LB Capelle aan den IJssel
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij met dwars voor de stal geplaatst, gepleisterd woonhuis, rechts onderkelderd en gedekt door pannen zadeldak met dakkapel en puntgevels opzij

Boerderij uit de eerste helft van de 19e eeuw met dwars voor de stal geplaatst, gepleisterd woonhuis, rechts onderkelderd en gedekt door pannen zadeldak met dakkapel en puntgevels opzij. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel; vensters met zesruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11470
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met dwars voor de stal geplaatst, gepleisterd woonhuis, rechts onderkelderd en gedekt door pannen zadeldak met dakkapel en puntgevels opzij in Capelle aan den IJssel

Klaverweide

's-Gravenweg 327A
Capelle aan den IJssel
Boerderij uit de 17e eeuw met dwars woongedeelte onder rieten wolfdak. Boven de deur in de middenas puntgevel onder opgewipt dakgedeelte. Li..

Veldzicht

's-Gravenweg 229
Capelle aan den IJssel
"Veldzicht". Herenhuis met verdieping en schilddak met dakkapellen, eerste kwart 19e eeuw. Geblokte hoeklisenen; gepleisterde middenpartij, ..

Hoeve "Nooit Gedacht". Boerderij met rechts een uitgebouwde opkamer. Gepleisterde voorgevel; vensters met luiken en rieten schilddak. Zomerhuis op het ..

's-Gravenweg 8
Nieuwerkerk aan den IJss (Gemeente Zuidplas)
Hoeve "nooitgedacht". Boerderij uit de 18e eeuw met rechts een uitgebouwde opkamer. Gepleisterde voorgevel; vensters met luiken en rieten sc..

Boerderij met rechts uitgebouwde opkamer. De hoeve draagt een rieten wolfdak; de opkamer heeft een zadeldak

's-Gravenweg 10
Nieuwerkerk aan den IJss (Gemeente Zuidplas)
Boerderij uit de 18e eeuw met rechts uitgebouwde opkamer. De hoeve draagt een rieten wolfdak; de opkamer heeft een zadeldak.

"Lange-Hof". Arbeidershuisje met riet gedekt, ooit behorende bij de boerderij met dezelfde naam

's-Gravenweg 3
Nieuwerkerk aan den IJss (Gemeente Zuidplas)
Met riet gedekt arbeidershuisje.

Kaart & Routeplanner


Foto's (14)

Alle 14 foto's weergeven