Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dijkboerderijtje, gaaf bewaard. Rieten wolfdak met overstek aan de dijkzijde. Vensters met luiken en ten dele nog goede roedenverdeling in Capelle aan den IJssel

Boerderij

Dorpsstraat 215
2903LA Capelle aan den IJssel
Zuid Holland

Bouwjaar: begin 19e eeuw


Beschrijving van Dijkboerderijtje, gaaf bewaard. Rieten wolfdak met overstek aan de dijkzijde. Vensters met luiken en ten dele nog goede roedenverdeling

Dijkboerderijtje uit het begin van de 19e eeuw, gaaf bewaard. Rieten wolfdak met overstek aan de dijkzijde. Vensters met luiken en ten dele nog goede roedenverdeling. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11466
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dijkboerderijtje, gaaf bewaard. Rieten wolfdak met overstek aan de dijkzijde. Vensters met luiken en ten dele nog goede roedenverdeling in Capelle aan den IJssel

Bovenschuur

Dorpsstraat 181
Capelle aan den IJssel
Inleiding De bijzonder vormgegeven BOVENSCHUUR is omstreeks 1870 tegen een naastgelegen boerderij aangebouwd. In de rechter zijgevel van d..

Hervormde- of Dorpskerk

Kerklaan 2
Capelle aan den IJssel
Ned.Herv.Kerk. Dorpskerk, bestaande uit een eenbeukig schip en een smaller, vijfzijdig gesloten koor, beide overdekt door tongewelven met tr..

Toren der Hervormde Kerk

Kerklaan 2
Capelle aan den IJssel
Toren der Herv. Kerk. Eenvoudig bakstenen bouwwerk, blijkens stichtingssteen boven de westelijke ingang uit 1805. Slanke naaldspits. Te weer..

Voormalig bejaardentehuis Van Capellenstichting

Dorpsstraat 164
Capelle aan den IJssel
Inleiding Het voormalige BEJAARDENHUIS in eenvoudige Neo-Hollandse Renaissance is in 1898 gebouwd in opdracht van de Van Capellenstichting,..

Huis bestaande uit begane-grond met omlopend schilddak, waarop hoekschoorstenen

Dorpsstraat 160
Capelle aan den IJssel
Huis uit 1792, bestaande uit begane-grond met omlopend schilddak, waarop hoekschoorstenen. Dakkapel met vleugelstukken. Houten kroonlijst; d..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)