Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis bestaande uit begane-grond met omlopend schilddak, waarop hoekschoorstenen in Capelle aan den IJssel

Woonhuis

Dorpsstraat 160
2903LB Capelle aan den IJssel
Zuid Holland

Bouwjaar: 1792


Beschrijving van Huis bestaande uit begane-grond met omlopend schilddak, waarop hoekschoorstenen

Huis uit 1792, bestaande uit begane-grond met omlopend schilddak, waarop hoekschoorstenen. Dakkapel met vleugelstukken. Houten kroonlijst; deur met bovenlicht in omlijsting van pilasters met hoofdgestel. Twee vensters met luiken en twaalfruitsschuiframen. Stoeppalen. Het pand is gerestaureerd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11465
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis bestaande uit begane-grond met omlopend schilddak, waarop hoekschoorstenen in Capelle aan den IJssel

Voormalig bejaardentehuis Van Capellenstichting

Dorpsstraat 164
Capelle aan den IJssel
Inleiding Het voormalige BEJAARDENHUIS in eenvoudige Neo-Hollandse Renaissance is in 1898 gebouwd in opdracht van de Van Capellenstichting,..

Hervormde- of Dorpskerk

Kerklaan 2
Capelle aan den IJssel
Ned.Herv.Kerk. Dorpskerk, bestaande uit een eenbeukig schip en een smaller, vijfzijdig gesloten koor, beide overdekt door tongewelven met tr..

Toren der Hervormde Kerk

Kerklaan 2
Capelle aan den IJssel
Toren der Herv. Kerk. Eenvoudig bakstenen bouwwerk, blijkens stichtingssteen boven de westelijke ingang uit 1805. Slanke naaldspits. Te weer..

Bovenschuur

Dorpsstraat 181
Capelle aan den IJssel
Inleiding De bijzonder vormgegeven BOVENSCHUUR is omstreeks 1870 tegen een naastgelegen boerderij aangebouwd. In de rechter zijgevel van d..

Dijkboerderijtje, gaaf bewaard. Rieten wolfdak met overstek aan de dijkzijde. Vensters met luiken en ten dele nog goede roedenverdeling

Dorpsstraat 215
Capelle aan den IJssel
Dijkboerderijtje uit het begin van de 19e eeuw, gaaf bewaard. Rieten wolfdak met overstek aan de dijkzijde. Vensters met luiken en ten dele ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)