Engelrode in Zoelmond

Kochpad 17
4111LD Zoelmond (gemeente Buren)

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw

(1 recensie)

Beschrijving van Engelrode

Rechthoekig huis (XIX A) met dwars schilddak, waarin twee dakkapellen met vleugelstukken. Deuromlijsting van pilasters en hoofdgestel; Empireramen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Recensies en ervaringen (1)

Engelrode
5
Recensie door: ()
Als klein kind heb ik vaak op Engelrode gelogeerd. Mijn oom Jan en Tante Teun woonde er. Met hun kinderen Koen, Marietje, Corrie , Marius en Dicky. Mijn neven en nichten. Ik heb er de kleine dieren gevoerd, aardbeien en bonen geplukt, meegeholpen met koeien verkampen, de tuin aanharken, walnoten rapen, appels rapen, het opmaken der bedden en aanzwabberen van de vloeren in de slaapkamers was een taak voor de vrouwen. Evenals het klaarmaken van de lunch. Mijn nichten hadden een hele zolder tot hun speeldomein. Ik heb er goede herinneringen aan. Ik leerde zo spelenderwijs het leven op een boerderij en waar de melk vandaan kwam,hoe de appels groeiden en wat als niet meer. Ik ben blij dat ik dit zo heb mogen mee maken. Met hartelijke groeten van Jeanine Haarbrink