Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Landzicht in Kerk Avezaath

Boerderij

Daver 13
4012BA Kerk Avezaath (gemeente Buren)
Gelderland

Bouwjaar: tweede kwart 19e eeuw


Beschrijving van Landzicht

Huize "Landzicht". Herenboerderij uit het tweede kwart der 19e eeuw. Het gepleisterde woonhuis telt een verdieping en heeft een omlopend schilddak met dakkapellen. Schoorstenen met windkappen. Gesneden dubbele deur in eenvoudige omlijsting. Stal onder hoog, pannen wolfdak aan de achterzijde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11445
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Landzicht in Kerk Avezaath

Sint-Lambertuskerk: Hervormde Kerk - Eenbeukige dorpskerk met veelhoekig gesloten, door netgewelven overkluisd laat-gotisch koor

Daver 17
Kerk Avezaath (Gemeente Buren)
Herv. Kerk. Eenbeukige dorpskerk met veelhoekig gesloten, door netgewelven overkluisd laat-gotisch koor en een in 1861 gebouwd schip, welks ..

Toren der hervormde kerk

Daver 17
Kerk Avezaath (Gemeente Buren)
Toren der Herv. Kerk. Gepleisterd bouwwerk, waarvan de onderste geleding waarschijnlijk nog romaans is en opgetrokken van tufsteen. De boven..

Gepleisterd, rechthoekig landhuis

Dorpsstraat 6
Kerk Avezaath (Gemeente Buren)
Gepleisterd, rechthoekig landhuis, eerste helft 19e eeuw. Verdieping en schilddak. Deuromlijsting met pilsters en hoofdgestel; vensters met ..

Kamphof

Daver 20
Kerk Avezaath (Gemeente Buren)
Inleiding BOERDERIJ "KAMPHOF", gebouwd in de eerste helft van de 19e eeuw. Het middenhuis is naderhand opgehoogd. Omschrijving Het is ..

Walburg

Daver 9
Kerk Avezaath (Gemeente Buren)
Inleiding BOERDERIJ "WALBURG", gebouwd in de 18e eeuw. In de eerste helft van de 19e eeuw is het woongedeelte verhoogd en is aan de linkerz..

Kaart & Routeplanner

Route naar Landzicht in Kerk Avezaath