Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij op T-vormige plattegrond, waarvan het woonhuis een rieten schilddak draagt en vensters met zesruitsschuiframen bezit. Rechts een zomerhuis, 18e eeuw, onder wolfdak met riet en pannen gedekt in Zoelen

Boerderij

Uiterdijk 11
4011ET Zoelen (gemeente Buren)
Gelderland

Bouwjaar: midden 19e eeuw (boerderij) 18e eeuw (zomerhuis)


Beschrijving van Boerderij op T-vormige plattegrond, waarvan het woonhuis een rieten schilddak draagt en vensters met zesruitsschuiframen bezit. Rechts een zomerhuis, 18e eeuw, onder wolfdak met riet en pannen gedekt

Boerderij op T-vormige plattegrond, midden 19e eeuw, waarvan het woonhuis een rieten schilddak draagt en vensters met zesruitsschuiframen bezit. Rechts een zomerhuis, 18e eeuw, onder wolfdak met riet en pannen gedekt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11437
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij op T-vormige plattegrond, waarvan het woonhuis een rieten schilddak draagt en vensters met zesruitsschuiframen bezit. Rechts een zomerhuis, 18e eeuw, onder wolfdak met riet en pannen gedekt in Zoelen

Boerderij op T-vormige plattegrond. Stal met overstek

Uiterdijk 13
Zoelen (Gemeente Buren)
Boerderij op T-vormige plattegrond, met jaarankers: 1851. Stal met overstek.

Soelen: tuinmuur

Achterstraat 6
Zoelen (Gemeente Buren)
Omschrijving onderdeel 12: TUINMUUR. Aan de overzijde van de Achterstraat ligt een rechthoekig perceel waar de boomgaard en moestuin was g..

Soelen: tuinmanswoning

Achterstraat 6
Zoelen (Gemeente Buren)
Omschrijving onderdeel 14: TUINMANSWONING. Op de hoek van de Achterstraat en Uiterdijk staat de voormalige tuinmanswoning gebouwd in 1893 ..

Soelen: boerderij

Achterstraat 4
Zoelen (Gemeente Buren)
Omschrijving onderdeel 13: BOERDERIJ. Aan de overzijde van de Achterstraat ligt een vroeg 19de-eeuwse boerderij van oorsprong behorende bi..

Soelen: dienstwoning

Achterstraat 3
Zoelen (Gemeente Buren)
Omschrijving onderdeel 11: DIENSTWONING. Ten noorden van de oprijlaan staat een bakstenen l9de-eeuwse dienstwoning (oorspronkelijk dubbele..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)