Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grote boerderij op T-vormige plattegrond, waarvan het gepleisterde woonhuis een hoog, rieten schilddak draagt met wolfdak gedekte stal jaartalankers in Zoelen

Boerderij

Parkstraat 14
4011JR Zoelen (gemeente Buren)
Gelderland

Bouwjaar: 1771 (boerderij) 1779 (stal)


Beschrijving van Grote boerderij op T-vormige plattegrond, waarvan het gepleisterde woonhuis een hoog, rieten schilddak draagt met wolfdak gedekte stal jaartalankers

Grote boerderij op T-vormige plattegrond, waarvan het gepleisterde woonhuis een hoog, rieten schilddak draagt en blijkens jaartalankers uit 1771 dateert. Venster met wolfdak gedekte stal jaartalankers: 1779. Inwendig en eenvoudige schouw, 18e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11436
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grote boerderij op T-vormige plattegrond, waarvan het gepleisterde woonhuis een hoog, rieten schilddak draagt met wolfdak gedekte stal jaartalankers in Zoelen

Soelen: grafmonument

Achterstraat 11
Zoelen (Gemeente Buren)
Omschrijving onderdeel 10: GRAFMONUMENT. Op ongeveer 500 meter ten noordwesten van kasteel Soelen ligt een omgrachte motte, de Aldenhaag o..

Terrein met daarin resten van een Laat-Middeleeuwse motteversterking.

-
Zoelen (Gemeente Buren)
Terrein met daarin resten van een Laat-Middeleeuwse motteversterking.

Soelen: boerderij "Aldenhaag"

Achterstraat 11
Zoelen (Gemeente Buren)
Omschriiving onderdeel 9: BOERDERIJ 'ALDENHAAG'. In de noordoostelijke hoek van het park ten zuiden van de plaats van het voormalige kaste..

Boerderij Sturenburg

Achterstraat 36
Zoelen (Gemeente Buren)
Omschrijving T-BOERDERIJ "Steurenburg" met aangebouwd BAKHUIS en SCHUUR. Het geheel onderkelderde VOORHUIS heeft anderhalve bouwlaag en ee..

Schuurberg

Achterstraat 36
Zoelen (Gemeente Buren)
Omschrijving De SCHUURBERG, gelegen op het achtererf van boerderij "Steurenburg", heeft een onderbouw voor de stalling van varkens (oorspro..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)