Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gepleisterde boerderij op T-vormige plattegrond. Het woonhuis heeft een hoog rieten schilddak, de dwars daarachter gebouwde stal heeft een rieten dak met overstek aan de achterzijde in Zoelen

Boerderij

Jeudestraat 24
4011GL Zoelen (gemeente Buren)
Gelderland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Gepleisterde boerderij op T-vormige plattegrond. Het woonhuis heeft een hoog rieten schilddak, de dwars daarachter gebouwde stal heeft een rieten dak met overstek aan de achterzijde

Gepleisterde boerderij op T-vormige plattegrond, 17e eeuw. Het woonhuis heeft een hoog rieten schilddak, de dwars daarachter gebouwde stal heeft een rieten dak met overstek aan de achterzijde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11430
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gepleisterde boerderij op T-vormige plattegrond. Het woonhuis heeft een hoog rieten schilddak, de dwars daarachter gebouwde stal heeft een rieten dak met overstek aan de achterzijde in Zoelen

Boerderij op T-vormige plattegrond. Stal met overstek

Uiterdijk 13
Zoelen (Gemeente Buren)
Boerderij op T-vormige plattegrond, met jaarankers: 1851. Stal met overstek.

Boerderij op T-vormige plattegrond, waarvan het woonhuis een rieten schilddak draagt en vensters met zesruitsschuiframen bezit. Rechts een zomerhuis, ..

Uiterdijk 11
Zoelen (Gemeente Buren)
Boerderij op T-vormige plattegrond, midden 19e eeuw, waarvan het woonhuis een rieten schilddak draagt en vensters met zesruitsschuiframen be..

Boerderij Sturenburg

Achterstraat 36
Zoelen (Gemeente Buren)
Omschrijving T-BOERDERIJ "Steurenburg" met aangebouwd BAKHUIS en SCHUUR. Het geheel onderkelderde VOORHUIS heeft anderhalve bouwlaag en ee..

Schuurberg

Achterstraat 36
Zoelen (Gemeente Buren)
Omschrijving De SCHUURBERG, gelegen op het achtererf van boerderij "Steurenburg", heeft een onderbouw voor de stalling van varkens (oorspro..

Boerderij Steurenburg: theehuisje

Achterstraat 36
Zoelen (Gemeente Buren)
Omschrijving Het THEEHUISJE, gelegen op het erf van boerderij "Steurenburg", heeft een achtzijdig grondplan, houten wanden van kraaldelen e..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)