Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ganzenoord in Beusichem

Boerderij

Ganssteeg 5
4112NN Beusichem (gemeente Buren)
Gelderland

Bouwjaar: 1706 (muurankers)


Beschrijving van Ganzenoord

Boerderij "Ganzenoord" met dwars woongedeelte onder met stro gedekt zadeldak tussen puntgevels en met hoekschoorstenen. In de rechter puntgevel muurankers: 1706. Deuromlijsting door pilasters met hoofdgestel. In de zoldervensters middenstijlen. Overigens schuiframen XIX. In het bovenlicht een gietijzeren levensboom. De bescherming betreft slechts het dwars op het bedrijfsgedeelte geplaatste woonhuis onder met stro gedekte pannen zadeldak tussen puntgevels. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11398
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ganzenoord in Beusichem

Kattenburg

Ganssteeg 2
Beusichem (Gemeente Buren)
"Kattenburg". Boerderij (XIX A) met dwars geplaatst woongedeelte onder met stro gedekt zadeldak tussen puntgevels. Deuromlijsting door pilas..

Woonhuis onder stro gedekt zadeldak

Markt 3
Beusichem (Gemeente Buren)
Woonhuis (XVIII ?) onder stro gedekt zadeldak. In de gepleisterde voorgevel onder Empireramen met luiken en in de zolderverdieping vensters ..

Herenhuis met middenrisaliet en hoeklisenen

Markt 5
Beusichem (Gemeente Buren)
Herenhuis (XIXc) met middenrisaliet en hoeklisenen. Dwars schilddak. Hardstenen plint; gietijzeren stoep- en balkonhekken.

Dwarshuis met gepleisterde lijstgevel onder een zadeldak met nr 9, dat links wordt afgesloten door een gepleisterde puntgevel

Markt 7
Beusichem (Gemeente Buren)
Dwarshuis met gepleisterde lijstgevel (XIX A), onder een zadeldak met nr 9, dat links wordt afgesloten door een gepleisterde puntgevel.

Boerderij met deftig woonhuis onder een hoog zadeldak, dat links aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen

Markt 11
Beusichem (Gemeente Buren)
Boerderij met deftig woonhuis onder een hoog zadeldak, dat links aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen. Gepleisterde lijstgevel (ca. ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)