Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat, tussen puntgevels met vlechtingen in Buren

Woonhuis

Zoetendaal 1
4116BM Buren
Gelderland

Bouwjaar: late middeleeuwen


Beschrijving van Pand met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat, tussen puntgevels met vlechtingen

In oorsprong laat-middeleeuws pand met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat, tussen puntgevels met vlechtingen. Achtervleugel, evenwijdig aan de voorste vleugel. Lijstgevel uit het midden der 19e eeuw, ter breedte van vijf vensterassen. Deur uit de bouwtijd van de gevel in pilasteromlijsting met bovenlicht en hoofdgestel. Rechts inrijdeuren. Vensters met zesruitsschuiframen. Inwendig een kamer met laat 18e eeuwse muurschilderingen, die achter behang verborgen zijn. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11389
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat, tussen puntgevels met vlechtingen in Buren

Breed woonhuis met verdieping en verminkt zadeldak tussen puntgevels

Zoetendaal 3
Buren
Breed, in oorsprong 16e eeuws woonhuis met verdieping en verminkt zadeldak tussen puntgevels. Voorgevel met kroonlijst en bepleistering, 19e..

Koetshuis van het naastgelegen herenhuis

Herenstraat 21
Buren
Koetshuis van het naastgelegen herenhuis. Pand met verdieping onder dwars zadeldak tussen puntgevels; aan de achterzijde een parallel lopend..

Smal pand met verdieping en hoog zadeldak

Herenstraat 14
Buren
Smal, in oorsprong waarschijnlijk 16e eeuws pand met verdieping en hoog zadeldak, evenwijdig aan de straat. In de voorgevel vensters met zes..

Patriciershuis ter breedte van vijf vensterassen met verdieping en dwars schilddak

Herenstraat 19
Buren
Patriciershuis ter breedte van vijf vensterassen met verdieping en dwars schilddak. Middenrisaliet met rijk gesneden omlijsting van deur en ..

Wal Culemburgse poort (molenbastion)

Wal Culemborgse Poort/Molenbastion
Buren
WAL CULEMBORGSE POORT - MOLENBASTIONVan noord naar zuid enigszins aflopende en afgevlakte wal (waaronder restanten van de ommuring) met voor..

Kaart & Routeplanner


Foto's (17)

Alle 17 foto's weergeven