Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met verdieping en zadeldak tussen topgevels, evenwijdig aan de straat in Buren

Woonhuis

Voorstraat 3
4116BC Buren
Gelderland

Bouwjaar: 1633


Beschrijving van Pand met verdieping en zadeldak tussen topgevels, evenwijdig aan de straat

Pand met verdieping en zadeldak tussen topgevels, evenwijdig aan de straat. De rechter topgevel heeft trappen. Boven de onderpui en onder de daklijst geprofileerde, bakstenen waterlijsten met natuurstenen blokken. De puibalk bezit een opschrift met het bouwjaar: 1633. Hierboven drie gebeeldhouwde koppen. De gevel, die verlevendigd wordt door natuurstenen banden, heeft boven drie sierankers en tussen de verdiepingsvensters een gebeeldhouwde en gepolychromeerde wapensteen. Balklagen en kap uit de bouwtijd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11379
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met verdieping en zadeldak tussen topgevels, evenwijdig aan de straat in Buren

Pand op de hoek van de rode heldenstraat met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de voorstraat, dat links aansluit tegen een puntgevel

Voorstraat 1
Buren
Pand op de hoek van de Rode Heldenstraat met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de Voorstraat, dat links aansluit tegen een puntgevel. H..

Pand met verdieping en hoog zadeldak, evenwijdig aan de straat, tussen trapgevels

Voorstraat 5
Buren
17e eeuws pand met verdieping en hoog zadeldak, evenwijdig aan de straat, tussen trapgevels. Gepleisterde gevel met rijke sierankers; goede,..

Dwarshuis met lage verdieping en zadeldak

Voorstraat 4
Buren
Dwarshuis met lage verdieping en zadeldak (16e of 17e eeuw). De gevel heeft een midden 19e eeuws karakter met een deuromlijsting door pilast..

Sint-Lambertuskerk

Markt 2
Buren
Ned.Herv.Kerk (St.Lambertus). In oorsprong eenbeukige kapel uit het derde kwart van de 14e eeuw, in 1395 tot parochiekerk verheven en waarsc..

Kerktoren Sint-Lambertuskerk

Markt 2
Buren
Toren van de Ned. Herv. Kerk. De toren bestaat uit een kort na 1395 gebouwd, vierkant benedendeel van baksteen, verlevendigd door eenvoudige..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)