Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand op de hoek van de rode heldenstraat met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de voorstraat, dat links aansluit tegen een puntgevel in Buren

Woonhuis

Voorstraat 1
4116BC Buren
Gelderland

Bouwjaar: 16e of 17e eeuw


Beschrijving van Pand op de hoek van de rode heldenstraat met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de voorstraat, dat links aansluit tegen een puntgevel

Pand op de hoek van de Rode Heldenstraat met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de Voorstraat, dat links aansluit tegen een puntgevel. Het uit de 16e of 17e eeuw daterende pand heeft aan de Voorstraat een gevel van vroeg 19e eeuws karakter met een kroonlijst, gedragen door klossen en in het fries triglyphen en metopen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11378
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand op de hoek van de rode heldenstraat met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de voorstraat, dat links aansluit tegen een puntgevel in Buren

Pand met verdieping en zadeldak tussen topgevels, evenwijdig aan de straat

Voorstraat 3
Buren
Pand met verdieping en zadeldak tussen topgevels, evenwijdig aan de straat. De rechter topgevel heeft trappen. Boven de onderpui en onder de..

Pand met verdieping en hoog zadeldak, evenwijdig aan de straat, tussen trapgevels

Voorstraat 5
Buren
17e eeuws pand met verdieping en hoog zadeldak, evenwijdig aan de straat, tussen trapgevels. Gepleisterde gevel met rijke sierankers; goede,..

Pand met verdieping en zadeldak tussen puntgevels, evenwijdig aan de straat

Rodeheldenstraat 1
Buren
16e eeuws pand met verdieping en zadeldak tussen puntgevels, evenwijdig aan de straat. De gepleisterde voorgevel heeft een eenvoudige deurom..

Sint-Lambertuskerk

Markt 2
Buren
Ned.Herv.Kerk (St.Lambertus). In oorsprong eenbeukige kapel uit het derde kwart van de 14e eeuw, in 1395 tot parochiekerk verheven en waarsc..

Kerktoren Sint-Lambertuskerk

Markt 2
Buren
Toren van de Ned. Herv. Kerk. De toren bestaat uit een kort na 1395 gebouwd, vierkant benedendeel van baksteen, verlevendigd door eenvoudige..

Kaart & Routeplanner