Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gepleisterd pand op de hoek van de weeshuiswal in Buren

Woonhuis

Peperstraat 25
4116BG Buren
Gelderland

Bouwjaar: 16e eeuw


Beschrijving van Gepleisterd pand op de hoek van de weeshuiswal

Gepleisterd pand op de hoek van de Weeshuiswal, waarvan de gevels een 19e eeuws karakter hebben, maar waarvan de muurankers wijzen op een bouwtijd in de 16e eeuw. Verdieping, lage zolderverdieping, omlopend schilddak met rode en blauwe pannen. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel; in de verdieping vensters met twaalfruitsschuiframen. Achter het pand aan de Weeshuiswal een lager achterhuis, blijkens het hoge zadeldak 16e of 17e eeuws, maar met een lijstgevel van karakter XIXb met liggende vensters in de kroonlijst en zesruitsramen in de vensters. Stoep met stoeppalen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11363
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gepleisterd pand op de hoek van de weeshuiswal in Buren

Pand met verdieping en zadeldak en een gevel van 19e-eeuws karakter

Peperstraat 23
Buren
Pand met verdieping en zadeldak en een gevel van 19e eeuws karakter. De bovenvensters hebben negen- en twaalfruitsschuiframen; rechts een ge..

Pand onder zadeldak, evenwijdig aan de straat en met verdieping

Peperstraat 21
Buren
Pand onder zadeldak, evenwijdig aan de straat en met verdieping. De gepleisterde lijstgevel is midden 19e eeuws en heeft vensters met zes- e..

Tielse Poort

Tielse poort
Buren
TIELSE POORTDoorgang in de ommuring/omwalling ter breedte van plm 15 m en voorgelegen, recent vernieuwde brug over de gracht (Korne).

Herenhuis op de hoek van de kornewal op geknikte plattegrond

Peperstraat 24
Buren
Herenhuis op de hoek van de Kornewal op geknikte plattegrond. Breedte vijf vensterassen met middenrisaliet. In de vensters zes- en vierruits..

Pand met verdieping en hoog zadeldak tussen puntgevels

Peperstraat 19
Buren
Pand met verdieping en hoog zadeldak tussen puntgevels, waarvan de rechter oorspronkelijk trappen zal hebben bezeten en thans afgedekt is do..

Kaart & Routeplanner