Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met verdieping, lage zolderverdieping en hoog zadeldak met links een puntgevel, die waarschijnlijk oorspronkelijk trappen heeft bezeten in Buren

Woonhuis

Peperstraat 17
4116BG Buren
Gelderland

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van Pand met verdieping, lage zolderverdieping en hoog zadeldak met links een puntgevel, die waarschijnlijk oorspronkelijk trappen heeft bezeten

17e eeuws pand met verdieping, lage zolderverdieping en hoog zadeldak, evenwijdig aan de straat met links een puntgevel, die waarschijnlijk oorspronkelijk trappen heeft bezeten. De voorgevel met kroonlijst is gepleisterd en heeft een 19e eeuws karakter. Deuromlijsting met consoles onder het hoofdgestel, XIXc. In de gevel zes gebeeldhouwde leeuwenmaskers waarschijnlijk nog 17e eeuws. Smeedijzeren stoephekken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11359
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met verdieping, lage zolderverdieping en hoog zadeldak met links een puntgevel, die waarschijnlijk oorspronkelijk trappen heeft bezeten in Buren

Rechts onderkelderd huis van parterre, verdieping en hoog zadeldak, evenwijdig aan de straat

Peperstraat 15
Buren
Rechts onderkelderd huis van parterre, verdieping en hoog zadeldak, evenwijdig aan de straat. De lijstgevel heeft een 19e eeuws karakter. Sm..

Pand met verdieping en hoog zadeldak tussen puntgevels

Peperstraat 19
Buren
Pand met verdieping en hoog zadeldak tussen puntgevels, waarvan de rechter oorspronkelijk trappen zal hebben bezeten en thans afgedekt is do..

Pand onder zadeldak, evenwijdig aan de straat en met verdieping

Peperstraat 21
Buren
Pand onder zadeldak, evenwijdig aan de straat en met verdieping. De gepleisterde lijstgevel is midden 19e eeuws en heeft vensters met zes- e..

Gepleisterd dwarshuis onder zadeldak

Peperstraat 13
Buren
Gepleisterd dwarshuis, vermoedelijk 18e eeuw, onder zadeldak. De voorgevel heeft een kroonlijst en een deuromlijsting met verdiepte pilaster..

Pand met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat

Peperstraat 20
Buren
Pand met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat. De bovenvensters hebben 16-ruitsschuiframen.

Kaart & Routeplanner