Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Links naast het stadhuis een pand in Buren

Woonhuis

Markt 1
4116BE Buren
Gelderland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Links naast het stadhuis een pand

Links naast het stadhuis een pand uit de eerste helft 19e eeuw. Bakstenen gevel met houten kroonlijst, waarin het gepolychromeerde en gesneden wapen van het polderdistrict Buren, bekroond door een houten balustrade. De onderpui telt twee getoogde deuren tussen drie Jonische pilasters. Stoep met hardstenen palen. Inwendig: schouw uit de bouwtijd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11327
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Links naast het stadhuis een pand in Buren

Raadhuis

Markt 1
Buren
Stadhuis. In oorsprong 16e eeuws woonhuis aan de Markt op de hoek van de Peperstraat en de Rode Heldenstraat, aangekocht door de stad in 155..

Sint-Lambertuskerk

Markt 2
Buren
Ned.Herv.Kerk (St.Lambertus). In oorsprong eenbeukige kapel uit het derde kwart van de 14e eeuw, in 1395 tot parochiekerk verheven en waarsc..

Kerktoren Sint-Lambertuskerk

Markt 2
Buren
Toren van de Ned. Herv. Kerk. De toren bestaat uit een kort na 1395 gebouwd, vierkant benedendeel van baksteen, verlevendigd door eenvoudige..

Stadswaag

Markt 2
Buren
Stadswaag. Tegen de westgevel van de noorderzijbeuk der Hervormde Kerk, naast de toren een eenvoudig waaggebouwtje, bestaande uit een vroeg ..

Gepleisterd huis met verdieping

Herenstraat 2
Buren
Gepleisterd huis met verdieping, in oorsprong 16e of 17e eeuws, op de hoek van de Markt. Het pand heeft een zadeldak en in de puntgevel aan ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)