Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gepleisterd huis met verdieping in Buren

Woonhuis

Herenstraat 2
4116BK Buren
Gelderland

Bouwjaar: 16e of 17e eeuw (oorsprong)


Beschrijving van Gepleisterd huis met verdieping

Gepleisterd huis met verdieping, in oorsprong 16e of 17e eeuws, op de hoek van de Markt. Het pand heeft een zadeldak en in de puntgevel aan de Marktzijde sierankers. Vensters met 9- en 15-ruitsschuiframen en bij de beganegrondvensters luiken. Deur met gestoken kalf en bovenlicht. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11311
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gepleisterd huis met verdieping in Buren

Raadhuis

Markt 1
Buren
Stadhuis. In oorsprong 16e eeuws woonhuis aan de Markt op de hoek van de Peperstraat en de Rode Heldenstraat, aangekocht door de stad in 155..

Links naast het stadhuis een pand

Markt 1
Buren
Links naast het stadhuis een pand uit de eerste helft 19e eeuw. Bakstenen gevel met houten kroonlijst, waarin het gepolychromeerde en gesned..

Stadspomp

Stadspomp op Markt
Buren
Stadspomp. Bij de toren der Hervormde Kerk een bakstenen pomp met gezwenkte afdekking en aan de vier zijden met rechthoekige spaarvelden, wa..

Pand, onderkelderd en met verdieping, gedekt door een zadeldak tussen topgevels, evenwijdig aan de straat

Herenstraat 7
Buren
16e- of 17e eeuws pand, onderkelderd en met verdieping, gedekt door een zadeldak tussen topgevels, evenwijdig aan de straat. De gepleisterde..

Huis met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat. De in een steentje gedateerde lijstgevel heeft een eenvoudige deuromlijsting met pilasters ..

Herenstraat 9
Buren
Huis met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat. De in een steentje 1854 gedateerde lijstgevel heeft een eenvoudige deuromlijsting..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)