Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met verdieping, zadeldak, evenwijdig aan de straat en in de gepleisterde lijstgevel ankers in Buren

Woonhuis

Herenstraat 13
4116BK Buren
Gelderland

Bouwjaar: mogelijk 16e eeuw (ankers)


Beschrijving van Pand met verdieping, zadeldak, evenwijdig aan de straat en in de gepleisterde lijstgevel ankers

Pand met verdieping, zadeldak, evenwijdig aan de straat en in de gepleisterde lijstgevel ankers (16e eeuws?). Het pand is rechts onderkelderd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11306
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met verdieping, zadeldak, evenwijdig aan de straat en in de gepleisterde lijstgevel ankers in Buren

Pand met verdieping en hoog zadeldak, links aansluitend tegen een puntgevel, die afgedekt is door een rollaag. In de gepleisterde voorgevel rechts een ..

Herenstraat 11
Buren
16e eeuws pand met verdieping en hoog zadeldak, links aansluitend tegen een puntgevel, die afgedekt is door een rollaag. In de gepleisterde ..

Pakhuis onder dwars zadeldak

Herenstraat 15
Buren
Pakhuis, mogelijk in oorsprong een 16e eeuws woonhuis, onder dwars zadeldak. Links onderkelderd. In de gepleisterde voorgevel beneden venste..

Huis met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat. De in een steentje gedateerde lijstgevel heeft een eenvoudige deuromlijsting met pilasters ..

Herenstraat 9
Buren
Huis met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat. De in een steentje 1854 gedateerde lijstgevel heeft een eenvoudige deuromlijsting..

Pand met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat, tussen puntgevels, vroeger trapgevels

Herenstraat 17
Buren
Pand met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat, tussen puntgevels, vroeger trapgevels. De gepleisterde lijstgevel heeft een midde..

Pand, onderkelderd en met verdieping, gedekt door een zadeldak tussen topgevels, evenwijdig aan de straat

Herenstraat 7
Buren
16e- of 17e eeuws pand, onderkelderd en met verdieping, gedekt door een zadeldak tussen topgevels, evenwijdig aan de straat. De gepleisterde..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)