Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat. De in een steentje gedateerde lijstgevel heeft een eenvoudige deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel, waarin een deur uit de bouwtijd va .. in Buren

Nijverheid Industrie

Herenstraat 9
4116BK Buren
Gelderland

Bouwjaar: 1854


Beschrijving van Huis met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat. De in een steentje gedateerde lijstgevel heeft een eenvoudige deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel, waarin een deur uit de bouwtijd va ..

Huis met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat. De in een steentje 1854 gedateerde lijstgevel heeft een eenvoudige deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel, waarin een deur uit de bouwtijd van de gevel en vensters met hardstenen dorpels en zes- en vierruitsramen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11304
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat. De in een steentje gedateerde lijstgevel heeft een eenvoudige deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel, waarin een deur uit de bouwtijd va .. in Buren

Pand, onderkelderd en met verdieping, gedekt door een zadeldak tussen topgevels, evenwijdig aan de straat

Herenstraat 7
Buren
16e- of 17e eeuws pand, onderkelderd en met verdieping, gedekt door een zadeldak tussen topgevels, evenwijdig aan de straat. De gepleisterde..

Pand met verdieping en hoog zadeldak, links aansluitend tegen een puntgevel, die afgedekt is door een rollaag. In de gepleisterde voorgevel rechts een ..

Herenstraat 11
Buren
16e eeuws pand met verdieping en hoog zadeldak, links aansluitend tegen een puntgevel, die afgedekt is door een rollaag. In de gepleisterde ..

Pand met verdieping, zadeldak, evenwijdig aan de straat en in de gepleisterde lijstgevel ankers

Herenstraat 13
Buren
Pand met verdieping, zadeldak, evenwijdig aan de straat en in de gepleisterde lijstgevel ankers (16e eeuws?). Het pand is rechts onderkelder..

Pakhuis onder dwars zadeldak

Herenstraat 15
Buren
Pakhuis, mogelijk in oorsprong een 16e eeuws woonhuis, onder dwars zadeldak. Links onderkelderd. In de gepleisterde voorgevel beneden venste..

Gepleisterd huis met verdieping

Herenstraat 2
Buren
Gepleisterd huis met verdieping, in oorsprong 16e of 17e eeuws, op de hoek van de Markt. Het pand heeft een zadeldak en in de puntgevel aan ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)