Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand, onderkelderd en met verdieping, gedekt door een zadeldak tussen topgevels, evenwijdig aan de straat in Buren

Woonhuis

Herenstraat 7
4116BK Buren
Gelderland

Bouwjaar: 16e- of 17e eeuw


Beschrijving van Pand, onderkelderd en met verdieping, gedekt door een zadeldak tussen topgevels, evenwijdig aan de straat

16e- of 17e eeuws pand, onderkelderd en met verdieping, gedekt door een zadeldak tussen topgevels, evenwijdig aan de straat. De gepleisterde voorgevel heeft een 19e eeuws karakter met eenvoudige deuromlijsting, stoep met smeedijzeren leuningen en geprofileerde, houten vensteromlijstingen. Zesruitsschuiframen in de vensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11303
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand, onderkelderd en met verdieping, gedekt door een zadeldak tussen topgevels, evenwijdig aan de straat in Buren

Huis met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat. De in een steentje gedateerde lijstgevel heeft een eenvoudige deuromlijsting met pilasters ..

Herenstraat 9
Buren
Huis met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat. De in een steentje 1854 gedateerde lijstgevel heeft een eenvoudige deuromlijsting..

Pand met verdieping en hoog zadeldak, links aansluitend tegen een puntgevel, die afgedekt is door een rollaag. In de gepleisterde voorgevel rechts een ..

Herenstraat 11
Buren
16e eeuws pand met verdieping en hoog zadeldak, links aansluitend tegen een puntgevel, die afgedekt is door een rollaag. In de gepleisterde ..

Pand met verdieping, zadeldak, evenwijdig aan de straat en in de gepleisterde lijstgevel ankers

Herenstraat 13
Buren
Pand met verdieping, zadeldak, evenwijdig aan de straat en in de gepleisterde lijstgevel ankers (16e eeuws?). Het pand is rechts onderkelder..

Gepleisterd huis met verdieping

Herenstraat 2
Buren
Gepleisterd huis met verdieping, in oorsprong 16e of 17e eeuws, op de hoek van de Markt. Het pand heeft een zadeldak en in de puntgevel aan ..

Raadhuis

Markt 1
Buren
Stadhuis. In oorsprong 16e eeuws woonhuis aan de Markt op de hoek van de Peperstraat en de Rode Heldenstraat, aangekocht door de stad in 155..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)