Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bepleisterde boerderij, onder pannen wolfdak, afgeknotte topgevel aan de voorzijde. Achter het woongedeelte een gepleisterd dwarshuis onder pannen zadeldak in Bunnik

Boerderij

Kerkpad 3
3981EM Bunnik
Utrecht

Bouwjaar: waarschijnlijk 17e eeuw 19e eeuw (dwarshuis)


Beschrijving van Bepleisterde boerderij, onder pannen wolfdak, afgeknotte topgevel aan de voorzijde. Achter het woongedeelte een gepleisterd dwarshuis onder pannen zadeldak

Bepleisterde BOERDERIJ, waarschijnlijk 17e eeuw, onder pannen wolfdak, afgeknotte topgevel aan de voorzijde. 19e eeuwse vensters met zesruitsschuiframen en luiken. Achter het woongedeelte een gepleisterd dwarshuis onder pannen zadeldak, 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11275
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bepleisterde boerderij, onder pannen wolfdak, afgeknotte topgevel aan de voorzijde. Achter het woongedeelte een gepleisterd dwarshuis onder pannen zadeldak in Bunnik

Oude Dorpskerk

Kerkpad 2
Bunnik
NED. HERV. KERK. Gepleisterde eenbeukige KERK met laat romaanse TOREN. Tweeklaviers orgel, in 1912 gemaakt door de firma J. de Koff. In 1968..

Gepleisterde boerderij, met lage verdieping en links een opkamer. Vensters met luiken; pannen schilddak, dat links aansluit tegen een puntgevel. Stal ..

Dorpsstraat 1
Bunnik
Gepleisterde BOERDERIJ, in jaartalankers gedateerd 1674, met lage verdieping en links een opkamer. Vensters met luiken; pannen schilddak, da..

Voormalige raadhuis van de gemeente Bunnik

Dorpsstraat 2
Bunnik
Inleiding Het voormalige raadhuis van de gemeente Bunnik is in 1897 gebouwd naar ontwerp van de architect E.G. Wentink. In het raadshuis wa..

R.K. Barbarakerk

Stationsweg 36
Bunnik
Inleiding De roomskatholieke Barbarakerk is gebouwd tussen 1939-1940 in Delftse Schoolstijl. Het ontwerp is van de Maastrichtse architect A..

Cammingha, hoog huis met aan de noordzijde een topgevel. Inwendig gaaf bewaard

Camminghalaan 34
Bunnik
CAMMINGHA, hoog, waarschijnlijk XVII HUIS met aan de noordzijde een topgevel. Inwendig gaaf bewaard.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)