Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Langgevelboerderij in Budel Schoot

Boerderij

Klein-Schoot 21
6023RB Budel Schoot (gemeente Cranendonck)
Noord Brabant

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Langgevelboerderij

19e eeuws, in schoon werk opgetrokken langgevelboerderij onder met riet en rode Tuile du Nord gedekt wolfdak; in de voorgevel twee T-vensters met drieruits bovenlicht en luiken; deur met drieruits bovenlicht, twee zesruits stalramen, twee getoogde staldeuren en rechtgesloten deeldeuren; in de kopgevel van het woongedeelte kelderlicht, 20-ruits schuifvenster en twee zolderluikjes; in de achtergevel een 4-ruits venster, staldeur en 6-ruits stalraam; tegen de achtergevel twee latere aanbouwen onder met pannen gedekt lessenaardak; oorspronkelijk interieur met kelder, opkamer, bedsteden, klokkast en gestucte balkenplafonds. Op het erf een put. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11264
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Langgevelboerderij in Budel Schoot

Janzona

Grootschoterweg 17
Budel Schoot (Gemeente Cranendonck)
Molen, gebouwd ter vervanging van de in 1921 afgebrande standerdmolen aan de Gastelseweg. De in 1921 geplaatste molen was van hout en afkoms..

Dubbele woonhuis met stal

Hamonterweg 1
Budel Schoot (Gemeente Cranendonck)
Inleiding Het DUBBELE WOONHUIS MET STAL is rond 1900 gebouwd met Neo-Renaissance siermotieven en is gelegen aan een zandweg langs de spoorl..

Douanepaal

Meemortel 55
Budel (Gemeente Cranendonck)
Douanepaal. Hardstenen paal, versierd met in reliƫf het wapen van de Admiraliteit van de Maze te Rotterdam; twee gekruiste ankers, bedekt d..

Nooit gedacht

Meemortel 24
Budel (Gemeente Cranendonck)
Molen "Nooit Gedacht"; ronde bakstenen bovenkruier uit 1846.

Zeldenrust

Burg. Van Houtstraat 60
Budel (Gemeente Cranendonck)
Ronde bakstenen bovenkruier, gebouwd ter vervanging van een in 1869 opgetrokken, in 1897 afgebrande molen. In 1948 de belt verbouwd en vergr..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)