Meer dan 63.000 rijksmonumenten


St. Ludger in Hall

Kerkelijk Gebouw

Dorpsstraat 57
6964AA Hall (gemeente Brummen)
Gelderland

Bouwjaar: 15e eeuw 1400 15e eeuw


Beschrijving van St. Ludger

Herv. Kerk. Laatgotische dorpskerk, opgetrokken uit baksteen met natuurstenen banden en bestaande uit een schip met een driezijdig gesloten koor, tweede helft 15e eeuw en een vroeg 16e eeuwse noorderzijbeuk. Het schip en het koor worden overkluisd door netgewelven, opgaand van kolonetstukken. Over de noordbeuk graatgewelven. De kerk is gerestaureerd in 1911-1914. Op de netgewelven van schip en koor rijke, laat-gotische beschilderingen, bestaande uit decoratief bladwerk, Evangelistenfiguren, een Christusfiguur en wapenschilden. Op de wanden van het koor Christus en heiligen. Tot de inventaris behoren een koperen lezenaar en een kaarsenarm, 17e eeuw en een viertal zerken, 16e en 17e eeuw. Eenklaviers orgel met aangehangen Pedaal, in 1866 gemaakt door J. van Loo. In 1983 gerestaureerd door fa. Leeflang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11251
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van St. Ludger in Hall

Toren van de St. Ludger

Dorpsstraat 57
Hall (Gemeente Brummen)
Toren. Bakstenen laatgotisch bouwwerk, verlevendigd door natuurstenen banden en nissen, bekroond met een achtzijdige, ingesnoerde spits. Ove..

Leusveld: jachthuis

Rhienderensestraat 24
Hall (Gemeente Brummen)
Het JACHTHUIS is een rechthoekig gebouw onder afgeplat schilddak met aan de voorzijde een doorgetrokken middenrisaliet dat eindigt in een kl..

Leusveld: koetshuis

Rhienderensestraat 22
Hall (Gemeente Brummen)
Het KOETSHUIS telt een bouwlaag en een zolderverdieping op een rechthoekige plattegrond. Het wordt gedekt door een schilddak, belegd met ges..

Leusveld: hekwerken

Rhienderensestraat 24
Hall (Gemeente Brummen)
De entree naar het landgoed wordt gemarkeerd door twee, naar het landgoed toe gebogen stenen HEKWERKEN. Elk balustrade-achtig hekwerk bestaa..

Watermolen van Eerbeek

Kanaalweg 3
Eerbeek (Gemeente Brummen)
Watermolen "De Korenbloem" aan de zuidzijde van het park van Huis Eerbeek, achter restaurant van Zadelhoff. Molenhuis uit omstreeks 1860 met..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)