Meer dan 63.000 rijksmonumenten


In park gelegen herenhuis met verdieping en omlopend schilddak. Deur met bovenlicht en in de parterre vensters met zesruitsschuiframen in Brummen

Kasteel Buitenplaats

Zutphensestraat 71
6971EH Brummen
Gelderland

Bouwjaar: 1828


Beschrijving van In park gelegen herenhuis met verdieping en omlopend schilddak. Deur met bovenlicht en in de parterre vensters met zesruitsschuiframen

In park gelegen herenhuis, gedateerd 1828, met verdieping en omlopend schilddak. Deur met bovenlicht en in de parterre vensters met zesruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11246
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van In park gelegen herenhuis met verdieping en omlopend schilddak. Deur met bovenlicht en in de parterre vensters met zesruitsschuiframen in Brummen

Herenhuis met verdieping en omlopend schilddak. Middenrisaliet in de voorgevel. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen

Zutphensestraat 92
Brummen
Herenhuis, midden 19e eeuw, met verdieping en omlopend schilddak. Middenrisaliet in de voorgevel. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen..

Klein Engelenburg

Spoorstraat 1
Brummen
Het twee bouwlagen en een zolderverdieping tellende LANDHUIS bestaat uit een hoofdvolume op rechthoekige plattegrond met aan weerszijden dwa..

Klein Engelenburg: tuinaanleg

Spoorstraat 1
Brummen
De TUINAANLEG bestaat thans nog uit gazons, afgewisseld met slingerende grindpaden, enkele monumentale bomen en een vijverpartij. Oorspronke..

Klein Engelenburg: toegangshek

Spoorstraat 1
Brummen
Het TOEGANGSHEK bestaat uit twee grote en twee kleinere, gedrongen bakstenen hekpijlers, die met elkaar zijn verbonden door middel van een s..

Herenhuis met verdieping en omlopend schilddak

Zutphensestraat 53
Brummen
Herenhuis, midden 19e eeuw, met verdieping en omlopend schilddak. In de gecementeerde muren een gesneden deur met bovenlicht en consoles, wa..

Kaart & Routeplanner


Foto's (31)

Alle 31 foto's weergeven