Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rhienderstein in Brummen

Kasteel Buitenplaats

Hazenberg 24
6971LC Brummen
Gelderland

Bouwjaar: 1829 (windvaan)


Beschrijving van Rhienderstein

Huis "Rhienderstein". In een park gelegen landhuis met verdieping, gedateerd op een windvaan: 1829. Het uitwendig gaaf bewaarde huis heeft een middenpartij met sobere pilasteromlijstingen van deur en bovenvenster en vensters met acht- en zesruitsschuif- en draairamen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11238
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rhienderstein in Brummen

Grafmonumentop de Algemene Begraafplaats in Brummen

Prinses Irenelaan 2
Brummen
Inleiding GRAFMONUMENT op de Algemene Begraafplaats in Brummen, opgericht omstreeks 1880 voor Marius Boogaardt, de enige zoon van de vermog..

Herenhuis met verdieping en omlopend schilddak. Middenrisaliet in de voorgevel. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen

Zutphensestraat 92
Brummen
Herenhuis, midden 19e eeuw, met verdieping en omlopend schilddak. Middenrisaliet in de voorgevel. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen..

In park gelegen herenhuis met verdieping en omlopend schilddak. Deur met bovenlicht en in de parterre vensters met zesruitsschuiframen

Zutphensestraat 71
Brummen
In park gelegen herenhuis, gedateerd 1828, met verdieping en omlopend schilddak. Deur met bovenlicht en in de parterre vensters met zesruits..

Klein Engelenburg

Spoorstraat 1
Brummen
Het twee bouwlagen en een zolderverdieping tellende LANDHUIS bestaat uit een hoofdvolume op rechthoekige plattegrond met aan weerszijden dwa..

Klein Engelenburg: tuinaanleg

Spoorstraat 1
Brummen
De TUINAANLEG bestaat thans nog uit gazons, afgewisseld met slingerende grindpaden, enkele monumentale bomen en een vijverpartij. Oorspronke..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)