Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Wijde Landen in Brummen

Kasteel Buitenplaats

Bronkhorsterweg 15
6971JA Brummen
Gelderland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw 1800 eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van De Wijde Landen

Huis "De "Wijde Landen". Blokvormig pand met verdieping onder omlopend schilddak gedekt met pannen. De risalerende middenpartij van de voorgevel en de hoekpilasters zijn bepleisterd; boven middenrisaliet dakkapel met oren. Hoge T-vensters en 6-ruits vensters met blinden. Waterlijst en brede geprofileerde kroonlijst. Links van het huis twee stalgebouwen onder zadeldak gedekt met pannen. Getoogde vensters met o.a. 11- en 9-ruits roedenverdeling. Dat.XIX A. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11224
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Wijde Landen in Brummen

Spaensweerd: hoofdgebouw

Bronkhorsterweg 18
Brummen
(op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.1) HOOFDGEBOUW (Spaensweerd). Blokvormig witgepleisterd huis op donkere plint gebouwd in neo-cl..

Spaensweerd: historische tuin- en parkaanleg behorende tot de buitenplaats Spaensweerd

Bronkhorsterweg 18
Brummen
(op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.2) HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Spaensweerd. Eenvoudige en kl..

Spaensweerd: toegangshekken

Bronkhorsterweg 18
Brummen
(op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.4) TOEGANGSHEKKEN. Aan de Bronkhorsterweg twee toegangen naar de buitenplaats gemarkeerd door ..

Spaensweerd: koude bak

Bronkhorsterweg 18
Brummen
(op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.5) KOUDE BAK. In de moestuin staat een 19de-eeuwse rechthoekige koude bak van baksteen met nat..

Spaensweerd: stalgebouw met woning

Bronkhorsterweg 16
Brummen
(op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.3) STALGEBOUW MET WONING. Ten zuidwesten van het hoofdgebouw staat een op rechthoekige grondsl..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)