Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Koppelenburg: huis in Brummen

Woonhuis

Arnhemsestraat 51
6971AP Brummen
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1840


Beschrijving van De Koppelenburg: huis

Huis met verdieping en omlopend schilddak, omstreeks 1840. De gepleisterde middenrisaliet heeft een portiek met twee Toscaanse zuilen, die een hoofdgestel dragen en tegen de achterwand corresponderen met wandpilasters, die dubbele deuren en getoogde omlijsting flankeren. Boven het hoofdgestel een ijzeren raamhekje. In de vensters acht- en zesruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11220
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Koppelenburg: huis in Brummen

Herenhuis met verdieping en omlopend schilddak op vierkante plattegrond

Arnhemsestraat 43
Brummen
Herenhuis met verdieping en omlopend schilddak op vierkante plattegrond, gedateerd 1843. Vensters met zes- en vierruitsschuiframen; houten k..

Villa "Brummerhof", voorheen "Helvetie"

Arnhemsestraat 56
Brummen
Inleiding VILLA Brummerhof', voorheen Helvetie', gebouwd in 1929 naar ontwerp van architect H. SCHOONMAN in opdracht van de fabrieksdirec..

De Koppelenburg: muur

Arnhemsestraat 51
Brummen
Omschrijving onderdeel 2: TUINMUUR. Tuinmuur van ongeveer 150 m lengte uit circa 1840. De manshoge muur is uitgevoerd in baksteen met op ee..

Dubbele woonhuis

Arnhemsestraat 26
Brummen
Inleiding DUBBEL WOONHUIS gebouwd in 1904 door de Brummense aannemer HENNINK. Het pand is gelegen aan de Arnhemsestraat, in de kern van het ..

Spaensweerd: stalgebouw met woning

Bronkhorsterweg 16
Brummen
(op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.3) STALGEBOUW MET WONING. Ten zuidwesten van het hoofdgebouw staat een op rechthoekige grondsl..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)