Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nettenpakhuis. Pand onder met pannen gedekt zadeldak, evenwijdig aan de straat, tussen puntgevels met vlechtingen. Vooruitspringende vleugel, die met het pakhuis een L-vormige plattegrond uitmaakt en .. in Zwartewaal

Gebouw

Bernissedijk 24
3238BM Zwartewaal (gemeente Brielle)
Zuid Holland

Bouwjaar: laatste helft 18e eeuw 1750 laatste helft 18e eeuw


Beschrijving van Nettenpakhuis. Pand onder met pannen gedekt zadeldak, evenwijdig aan de straat, tussen puntgevels met vlechtingen. Vooruitspringende vleugel, die met het pakhuis een L-vormige plattegrond uitmaakt en ..

Nettenpakhuis, tweede helft 18e eeuw. Pand onder met pannen gedekt zadeldak, evenwijdig aan de straat, tussen puntgevels met vlechtingen. Vooruitspringende vleugel, die met het pakhuis een L-vormige plattegrond uitmaakt en dienend als woonhuis. Dit gedeelte heeft een gepleisterde gevel met inzwenkende zijkanten. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11007
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nettenpakhuis. Pand onder met pannen gedekt zadeldak, evenwijdig aan de straat, tussen puntgevels met vlechtingen. Vooruitspringende vleugel, die met het pakhuis een L-vormige plattegrond uitmaakt en .. in Zwartewaal

Martinus: Nederlands Hervormde Kerk

Schoolstraat 5
Zwartewaal (Gemeente Brielle)
Ned.Herv.Kerk. Dorpskerk met eenbeukig schip (XV), hoger vijfzijdig gesloten koor (XVd) en slanke, ingebouwde toren uit 1597. Het koor draag..

Hoeve met puntgevel. Vensters met oude kozijnen en luiken. Stal van gepotdekselde houten delen

Wouddijk 12
Zwartewaal (Gemeente Brielle)
Hoeve met puntgevel (XVII). Vensters met oude kozijnen en luiken. Stal van gepotdekselde houten delen.

archeologie

-
Heenvliet (Gemeente Bernisse)
Terrein met daarin de resten van een 14e eeuwse omgrachtte motte.

Boerderij tegenover de kerk

Kerkweg 2
Heenvliet (Gemeente Bernisse)
BOERDERIJ (XIX A) tegenover de kerk. Woonhuis van vijf vakken met hoog zadeldak, aan de voorzijde afgewolfd. Gevel met kroonlijst en ingezwe..

St Maartenskerk

Kerkweg 1
Heenvliet (Gemeente Bernisse)
Ned.Herv. of St. Maartenskerk, vrij gelegen op het kerkhof aan de noord- westzijde van het stadje. Schip met noordzijbeuk onder een hoog dak..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)