Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dwarshuis met zadeldak tussen puntgevels in Brielle

Woonhuis

Wellerondom 7
3231XV Brielle
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw (dwarshuis)


Beschrijving van Dwarshuis met zadeldak tussen puntgevels

Dwarshuis (XVII) met zadeldak tussen puntgevels. Gepleisterde gevels. Parterre en verdieping. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10991
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dwarshuis met zadeldak tussen puntgevels in Brielle

Dwarshuis onder mansardedak achter gevel

Wellerondom 6
Brielle
Dwarshuis (XVIII) onder mansardedak achter gevel (XIX B). Alleen parterre. Gesneden versiering van het dakvenster. Stoep.

Hoekpand met gerestaureerde trapgevel en onderpui

Wellerondom 8
Brielle
Hoekpand Langestraat. Gerestaureerde trapgevel (ca. 1700), onderpui ca. 1800. Gele steen met rode banden en geblokte ontlastingsbogen. Gepro..

Pomp op het Wellerondomplein

Wellerondomplein
Brielle
Pomp op het Wellerondomplein. Midden op het pleintje natuurstenen pomp (1590); gerestaureerd 1910, met aan de vier zijden leeuwenmaskers en ..

Woonhuis van parterre en verdieping met zadeldak. Gevel beklampt met machinale steen. Vensters met roedenverdeling. Achtergevel belangrijk voor situat ..

Langestraat 1
Brielle
Woonhuis van parterre en verdieping met zadeldak. Gevel beklampt met machinale steen. Vensters met roedenverdeling ca. 1800. Achtergevel bel..

Woonhuis van parterre en verdieping onder een dak met het nr. 5. Blauwe stoep. Achtergevel belangrijk voor situatie van de kerk

Langestraat 3
Brielle
Woonhuis (XIX) van parterre en verdieping onder een dak met het nr. 5. Blauwe stoep. Achtergevel belangrijk voor situatie van de kerk.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)